U VELIKOJ GORICI

Gotova prva faza željezničke stanice: Asfaltirano parkiralište, proširen prilaz i postavljena rasvjeta

Foto: Grad Velika Gorica
Foto: Grad Velika Gorica
Foto: Grad Velika Gorica
12.05.2021.
u 17:05
Uređenjem željezničke stanice žele stanicu učiniti pristupačnijom, pa se tako priprema uređenje parkinga i s druge strane pruge
Pogledaj originalni članak

Prva faza uređenja željezničke stanice Velika Gorica dovršena je ovoga tjedna, a u sklopu nje asfaltirano je i parkiralište, proširen prilaz stanici te je postavljena javna rasvjeta. 

-  Drugi korak je da kružnim autobusnim linijama usmjerimo sugrađane ka željezničkom prometu koji je puno sigurniji i puno brži prema metropoli, a ujedno i ekološki prihvatljiviji jer bi smanjili gužvu i emisiju štetnih plinova u našem gradu, kazao je gradonačelnik Ačkar za investiciju vrijednu 1,3 milijuna kuna, a financiranu od HŽ-a. 

Uređenjem željezničke stanice, dodao je Ačkar, žele stanicu učiniti pristupačnijom, pa se tako priprema uređenje parkinga i s druge strane pruge.

- S obzirom na to da nije moguć prijelaz preko pruge osim za pješake, želimo i onima koji budu dolazili s drugog dijela Turopolja također omogućiti parkirna mjesta kako bi se koristili vlakom do Zagreba ili Siska- poručio je Ačkar.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, Ivan Kršić, kazao je da su ove projekte planirali u zadnjih godinu - dvije, a sada su ih u konačnici i realizirali kako bi ljudi mogu doći i koristiti željeznički prijevoz, parkirati svoj automobil na jedno od 50-ak uređenih parkirališnih mjesta i sjesti na vlak za Zagreb.

- Razrađujemo i drugu fazu. Imamo malo problema s vlasničkim odnosima s druge strane pruge, tako da je sigurno da nećemo ovoliko mjesta uspjeti napraviti, ali što god napravimo dobro ćemo napraviti. Velika Gorica je velik grad i treba koristiti željeznički promet da bi se grad rasteretio od cestovnog prometa. Svako parkirno mjesto je bitno, a imate svega 12 minuta od centra do centra grada, rekao je Kršić.

 

Ministar zdravstva Vili Beros predstavio je reforme i investicije Nacionalnog plana za oporavak


 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZB
zgrada_bez_parkinga
22:33 12.05.2021.

Lijepo, parkinga nikad dosta kao i širine.

US
Usora110
09:39 13.05.2021.

A gdje se zagubila lijepa rijec “zeljeznicki kolodvor”, ili bar “zeljeznicka postaja”? Vodi li tko od ovih “nacitanih” politikanata brigu o originalnim hrvatskim izrazima?