OBVEZNA NAPOJNICA

Gosti bijesne na cijene restorana: pogledajte koliko stoje dva kilograma ribe

Foto: TripAdvisor/Pixsell
Račun/riblja plata, ilustracija
Foto: TripAdvisor
Račun
Foto: TripAdvisor
Račun
Foto: TripAdvisor
Račun
30.09.2019.
u 15:54
Nakon početnih komentara, ljudi su nizali svoja iskustva procijenivši kako sporni restoran koristi priliku i naplaćuje previsoke cijene svojim gostima.
Pogledaj originalni članak

Talijanska metropola poznata je po svojim delicijama i gurmanskoj lepezi, ali zato cijene prate taj dobar glas, neki turisti bi presudili da su iste nekad i prenapuhane. Naime, riječ je o restoranu u srcu Rima koji, sudeći prema komentarima na TripAdvisoru, "pljačka" goste svojim cijenama.

Antico Caffè di Marte, restoran koji je postao poznat po kritikama gostiju na TripAdvisoru. Jedan od primjera su turisti koji su uslugu platili skoro 40 eura, "sjedenje" šest eura, a između ostalog, dvije mješovite plate bile su 315 eura. Ukupan račun, kojeg su fotografirali i postavili na stranicu, postao je viralan zahvaljujući vrtoglavom iznosu od 433,40 eura.

Foto: TripAdvisor
Račun

Drugi klijent podijelio je i svoju situaciju objašnjavajući kako je njihov račun ispao 476,4 eura zbog toga što su ih, tvrde, prevarili u količini ribe na plati. Naime, objašnjavaju kako na cjeniku stoji da je 100 grama mješovite ribe 6,5 eura. Kad su se požalili na finalnu cijenu, iz restorana su objasnili da je cijena u redu zbog toga što je plata sadržavala 4,8 kilograma ribe, a oni, tvrde, da je bilo samo dvije. Iznos, kažu, su "napuhali" zato što su vidjeli priliku opljačkaju azijske turiste.

Foto: TripAdvisor
Račun
Foto: TripAdvisor
Račun

Nakon početnih komentara, ljudi su nizali svoja iskustva procijenivši kako sporni restoran koristi priliku i naplaćuje previsoke cijene svojim gostima.

"Naš meni je jasan, sve detaljno piše. Dovoljno je pogledati cijene: maksimalno 16 eura za špagete s plodovima mora. Gošće, međutim, nisu uzele samo plodove mora nego i ribu. Mi, naime, prodajemo svježu ribu. Gosti ribu biraju iz vitrine, mi je važemo i pripremamo", odgovorio je na komentare Giacomo Jin, vlasnik restorana.

Restoran, piše Plava kamenica, ima obveznu napojnicu od između 10 i 20 posto, na što vlasnik kaže da ljude upozore prije nego li počinju s posluživanjem. Restoran na TripAdvisoru ima dvije zvjezdice od pet na temelju 204 recenzije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
16:57 30.09.2019.

Negdje sam citao da covjek kad umre, izgubi 4,5 grama. Zanima me koliko riba izgubi u restoranu prije nego ju stave u tanjur. Jel isto ili drukcije?

Avatar nisam..robot
nisam..robot
17:05 30.09.2019.

Od Talijana su samo jos Grci gore varalice.

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
17:50 30.09.2019.

Inače japanski turisti se mogu odmah prepoznati po tome što uvik imaju računala u ruci...možete ih viditi u svim talijanskim metropolama kako razgledavaju izloge u najskupljim četvrtima sa računalima u ruci i stalno nešto izračunavaju...Oni su ti koji najviše kupuju luxuznu robu u Italiji,od hrane do odjeće, a poslije toga kmeče...možda je to dio njihove kulture