Špijuniranje

Google se brani: Ne krijemo ništa i imamo dokaze za to

Foto: Frank May/DPA/PIXSELL
Google se brani: Ne krijemo ništa i imamo dokaze za to
12.06.2013.
u 08:02
"Google nema što kriti" stoji u pismu poslanom američkom državnom tužitelju, te navode kako imaju dokaze kojima to mogu potkrijepiti
Pogledaj originalni članak

Google pokušava opovrgnuti da je NSA-u otvorio put i pristup većoj količini internetske komunikacije svojih korisnika u okviru tajnog programa kodnog imena "Prizma". Zatražili su od administracije predsjednika SAD-a Baracka Obame dozvolu da objave detalje o zahtjevima američke Vlade za pristup emailovima i ostalim privatnim podacima na internetu, piše Aljazeera.

Čelnici Googlea tvrde da nisu znali ništa o tajnom programu, te da su tek iz novina čuli za "Prizmu".

"Google nema što kriti" stoji u pismu poslanom američkom državnom tužitelju, te navode kako imaju dokaze kojima to mogu potkrijepiti.

Podsjetimo kako je bivši NSA-ov djelatnik, Edward Snowden javno u nedjelju za britanski Guardian otkrio šokantne informacije o špijuniranju internetske komunikacije građana svijeta koje provodi američka Vlada. Samo nekoliko dana prije Guardian je objavio i priču o prikupljanju telefonskih brojeva i komunikacija preko telekomunikacijske tvrtke Verizon u SAD-u.

>>Facebook i Google se brane: Nismo dali pristup tajnim službama!

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.