preminuo prije 17 godina

Godišnjica smrti generala Janka Bobetka. Krstičević: 'On je uistinu simbol Domovinskog rata'

Foto: import
Janko Bobetko
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Obilježavanje 29. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade i polaganje vijenaca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Obilježavanje 29. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade i polaganje vijenaca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Obilježavanje 29. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade i polaganje vijenaca
29.04.2020.
u 13:41
General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske, uzor je današnjoj modernoj Hrvatskoj vojsci i mnogim časnicima, poručuje Krstičević
Pogledaj originalni članak

Povodom obilježavanja 17. godišnjice smrti bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH stožernog generala Janka Bobetka, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisjetio ga se riječima:

"General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske. Bio je pravi primjer zapovjednika i generala kojeg su suradnici i podređeni iznimno cijenili i slijedili u izvršenju brojnih operacija od strateškog značaja u Domovinskom ratu, u kojima se na vlastitom iskustvu i znanju gradila pobjednička Hrvatska vojska.

Davao nam je odgovornost, znajući prepoznati tko se s njome može nositi. Poticao je razvoj vođa na svim razinama i uvijek nas je gurao još korak dalje. Svima koji smo imali čast služiti s njime ostat će uvijek u sjećanju kao istinski velik general. Osobito sam ponosan što ključna dvorana u Ministarstvu obrane od 2017. godine nosi ime stožernog generala Janka Bobetka.

On je uistinu simbol Domovinskog rata, simbol na kakvima trebamo graditi budućnost našeg obrambenog sustava.

General Bobetko zaslužan je za puno pobjeda u Domovinskom ratu, on je uzor današnjoj modernoj Hrvatskoj vojsci i uzor mnogim časnicima HV-a. Domovinski rat temelj je hrvatske države, a branitelji su njezin kamen-temeljac. Među njima, Janko Bobetko ima posebno mjesto u našim srcima", poručio je Krstičević. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Cinco
Cinco
14:01 29.04.2020.

Legenda!

MO
modovisisajteMaraschino
07:27 30.04.2020.

Ljudima. Nije branio podrume i fotelju u Zagrebu već bio sa nama na prvoj crti bojišnice.