preuzeo je D. Komšo

Godišnja nagrada izložbi 'Ki sit ki lačan - o prehrani u Istri'

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Godišnja nagrada izložbi 'Ki sit ki lačan - o prehrani u Istri'
13.12.2013.
u 14:54
Godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2012. dodijeljena je izložbi "Ki sit ki lačan - o prehrani u Istri" Arheološkog muzeja Istre u Puli kao nositelja Koordinacije istarskih muzeja.
Pogledaj originalni članak

Godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2012. dodijeljena je izložbi "Ki sit ki lačan - o prehrani u Istri" Arheološkog muzeja Istre u Puli kao nositelja Koordinacije istarskih muzeja. Nagradu je u utorak 10. prosinca u Muzeju Mimara preuzeo Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

"Suradnja 12 istarskih muzeja, lokalnih zajednica i pojedinaca rezultirala je izložbom koja je na intrigantan i zanimljiv način predstavila iznimnu kulturnu baštinu i stvaralaštvo vezano za prehranu u Istri“, stoji u obrazloženju Hrvatskog muzejskog društva.

Izložbu Ki sit ki lačan, a koja i dalje intenzivno živi na istoimenom Facebook profilu, realizirao je tim koji je bio sastavljen od velikog broj suradnika iz svih istarskih muzeja i vanjskih suradnika, a predvodili su ih Tajana Ujčić, Mauricio Ferlin i Franko Lukež. Važan doprinos realizaciji izložbe dali su pojedinci i obitelji koje su posudili predmete, a kasnije ih uglavnom i donirali muzejima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.