smrt na radu

Glodalica usmrtila dugogodišnjeg radnika Uljanika

Foto: Saša Miljević/Pixsell
Glodalica usmrtila dugogodišnjeg radnika Uljanika
01.12.2010.
u 13:21
Stroj mu je zakačio jaknu i povukao ga. Iako su mu drugi radnici upomoć priskočili odmah i isključili stroj, tragedija je bila neizbježna.
Pogledaj originalni članak

Teška nesreća na radu dogodila se u utorak kasno prijepodne u Uljanik strojogradnji gdje je jedan radnik poginuo. Naime, 48-godišnjeg Miodraga Markovića usmrtio je stroj zvan  univerzalna glodalica. Neslužbeno doznajemo da je da je radnik pred stroj došao otkopčane jakne, stroj je zakačio jaknu i povukao nesretnog čovjeka kroz prostor od približno 50 centimetara, okrenuo ga nekoliko puta i doslovno polomio. Nesretni je radnik preminuo iste večeri oko 19.30 sati u pulskoj Općoj bolnici.

Iako su upomoć brzo priskočili drugi radnici i isključili stroj, nesretnom Markoviću nije bilo spasa. Cijeli svoj radni vijek proveo je u Uljaniku, radio je dugo godina u ljevaonici, a potom je prebačen na glodalicu, za što je bio obučen.

Inače, riječ je o stroju koji skida strugotine sa željeza i tokari utore. Pretpostavlja se da je krivac za tragediju bio trenutak nepažnje, no policija istražuje uzroke ove teške tragedije.

Policija je izvijestila da je dojavu o nesreći dobila oko 12.30, a da se ona dogodila nešto prije podne.

Ured za odnose javnosti izrazio je tugu i sućut ženi i kćeri preminuloga radnika. Ured izražava žaljenje, kazao nam je Denis Jambrošić, i zbog druge tragedije na poslu koja se ove godine desila u Uljaniku. Prije četiri mjeseca stradao je 42-godišnji Bosiljko Franjić koji je vario u trupu jednog broda. Zbog iskrenja radniku se zapalilo radno odijelo, a zbog teških ozljeda čovjek je preminuo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
20:13 01.12.2010.

Eto,,kako proizvodnja može biti štetna

OB
-obrisani-
21:50 01.12.2010.

Plaća je inače odlična.Prava nadnica za strah.

TA
tatamlata
23:33 01.12.2010.

Bosiljko Franic je zavarivao a ne vario! A ovaj drugi zalostan slucaj nije razlog da se posumnja o opravdanost beneficiranog staza kojeg su si izglasale saborske zastupnice ;/