Gledala suđenje Fritzlu pa ubila očuha zlostavljača

08.04.2009.
u 19:59
Pogledaj originalni članak

Gledajući na televiziji suđenje austrijskom monstrumu Josefu Fritzlu, 26-godišnja Olga Androva iz Duminičija u Rusiji ubila je svog očuha koji ju je godinama zlostavljao i s kojim ima troje djece.

Kako prenose ruski mediji, Olgu je očuh Nikola Kirkov godinama zlostavljao, no ona je tek nakon otkrića stravičnog zločina Josefa Fritzla shvatila da više ne može i ne smije trpjeti zlostavljanje i silovanje. Nije silovatelja prijavila policiji, nego je uzela pravdu u svoje ruke.

Dohvatila je očuhovu lovačku pušku te mu sama presudila po kratkom postupku. Iako godinama zlostavljana na sve moguće načine, Olgi sada prijeti zatvorska kazna zbog ubojstva iz osvete, za koje je predviđena višegodišnja kazna zatvora. No nesreći u ovoj tragičnoj ruskoj obitelji kao da nema kraja. Naime, nakon ubojstva Kirkova, njegova supruga i Olgina majka preminula je od posljedica srčanog udara koji je, tvrde ruski mediji, doživjela kad je doznala da je baka djece čiji je otac bio njezin suprug.

Jedan obiteljski prijatelj novinarima je ispričao kako je nesretnu Olgu na obračun s očuhom ohrabrilo odvažno svjedočenje Elisabeth Fritzl. Ističe da je Olga živjela u nemogućim uvjetima te da će joj i u zatvoru biti bolje.
– Ako je sad strpaju u zatvor, i to je bolja budućnost od one koju joj je očuh namijenio. Što god da sud odluči, ona će prihvatiti – ustvrdio je Olgin prijatelj.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr