DANAS U VEČERNJEM

Glavni državni revizor prvi put progovorio o aferi Putni nalozi i slučaju Hribar

Foto: VL
Glavni državni revizor prvi put progovorio o aferi Putni nalozi i slučaju Hribar
10.02.2017.
u 00:05
Budući da je Vlada tri godine zaredom, 2010., 2011. i 2012. imala bezuvjetno revizorsko mišljenje, reviziju nismo radili 2013. i 2014. godine, otkriva Ivan Klešić
Pogledaj originalni članak

Glavni državni revizor Ivan Klešić odgovorio je na pitanja kako je revizija otkrila lažne putne naloge u Vladi Zorana Milanovića, ali i razne nepravilnosti u HAVC-u.

Kako su revizori otkrili fiktivne putne naloge savjetnika bivšeg premijera, je li prvi indikator bio velik broj putnih naloga ili je bilo sumnjivo što za ta putovanja nije bilo pokrića u dokumentaciji?

U svakoj financijskoj reviziji, jedno od područja provjere je i blagajničko poslovanje u okviru kojeg se provjeravaju izdaci u vezi s putnim nalozima, dnevnicama, reprezentacijom, prijevozom. Jednako je provjeravano i u reviziji Vlade RH i utvrđeno to što smo naveli u izvješću o reviziji.

Kako državna revizija postupa u slučajevima kada sumnja da su počinjena kaznena djela?

Sve nepravilnosti nisu kaznena djela. Uz nepravilnosti koje državni revizori utvrde u poslovanju subjekta navode se propisi po kojima se mora postupiti. Ali državni revizori nisu stručnjaci za kazneno i prekršajno pravo, niti im je zadaća da utvrđuju je li neka nepravilnost kazneno djelo ili prekršaj. To je u nadležnosti drugih institucija. I upravo zbog toga mi sva izvješća, osim Saboru, dostavljamo i DORH-u.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Dokaz novih odnosa Hrvatske i Rusije: Zagrebu trg u Moskvi

>>Papa Franjo: Gospa koja sebe stavlja u prvi plan nije katolkinja

>>Ispovijest ovisnika: Zatražio sam pomoć nakon što sam braki ukrao novac

>>Stalnim sezoncima naknada s burze manja prva 3 mjeseca

Foto: VL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BI
bikica7
23:28 09.02.2017.

Cvitan,što se čeka-"hapsi bandu",očekujem brisanje.

KL
kliker24
23:47 09.02.2017.

Nakon ove cjelodnevne sramote u Saboru, nikada više glasa za jednog SDP-ovca !!!!

C0
cos 01
10:31 10.02.2017.

Glavni državni revizor nakon ovog trebao bi automatizmom postati bivši državni revizor.Ali tako je u uređenim državama, to se na nas ne odnosi.Pitam se kako je tek tamo gdje je bilo " uvjetno mišljenje "i koliko je pravomočno osuđenih od onih koji su dobili negativno mišljenje. Da pogodim ? Nitko bitan.