operacija ordinacija

Ginekolog Davor Fara pušten iz pritvora

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ginekolog Davor Fara pušten iz pritvora
23.11.2010.
u 15:45
Danas je na varaždinskome Županijskom sudu daljnjim saslušanjem svjedoka nastavljeno suđenje sedmorici ginekologa
Pogledaj originalni članak

Danas  je na varaždinskome Županijskom sudu daljnjim saslušanjem svjedoka nastavljeno suđenje sedmorici ginekologa iz Varaždina, Koprivnice i Bjelovara, uhićenih 19. listopada ove godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti. I posljednji okrivljenik dr. Davor Fara pušten je iz pritvora. Kao i u slučaju njegovih kolega, više nije bilo razloga za pritvor jer su ispitani svi svjedoci na čije bi iskaze on mogao utjecati, a također više nema ni opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Naime, i dr. Fara je, kao i nedavno njegov kolega Zoran Pitner, od varaždinske bolnice zatražio sporazumni prekid radnog odnosa te više nije zaposlenik bolnice.

Zatraženo je odvajanje postupaka jer se liječnike tereti za različita kaznena djela, ali je sud to odbio.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DO
doktorica
19:08 23.11.2010.

Hajka na liječnike da se skrene pozornost sa teških korupcijskih afera političara i državnih službenika.Jadno!

UM
Umjereni
22:35 23.11.2010.

\"Hajka na liječnike da se skrene pozornost sa teških korupcijskih afera političara i državnih službenika.Jadno!\" Je li \"doktorice\". (Nadam se stvarno da nisi liječnica po zanimanju). Evo ti najsvježiji primjer. Moj kum ima problema s kičmom pa je zatražio nekoliko mišljenja različitih liječnika i posjetio jednog za kojeg se smatra da je najbolji kada je posrijedi operativno liječenje njegove bolesti. Na upit kada bi mogao na operaciju i koliko će ga to stajati mu je liječnik na kraju razgovora rekao da operacija ne košta ništa, ali neka on (moj kum) procijeni koliko njemu vrijedi zdravlje i želi li se odužiti i financijski!!! Nema ništa gluplje od mišljenja onih koji misle da je korupcija u zdravstvu minoran problem naspram \"velikih\" afera. Tebe očito bog ili priroda nije baš nagradila razumom, pa nisi u stanju shvatiti što za ljude koji su bolesni, koji troše na lijekove, na odlaske u bolnice (u Zagreb iz bog te pitaj otkuda sve), koji su na bolovanju pa ionako primaju manju plaću, znači platiti makar i sitnih 2-3 hiljade eura. A jedan moj poznanik, nakon što je platio za operaciju svoje žene koja je operirana zbog raka, osim što je novčano platio, na kontrolne je preglede morao još nositi i meso i jaja! Ali čovjek gleda da mu žena preživi, pa nema snage nakon svega još se boriti i s korupcijom. Stisne zube i ide dalje.