gube milijune

Frankfurt: Lufthansa otkazala četvrtinu letova, osoblje u štrajku

Foto: Boris Ščitar
Majke
31.08.2012.
u 11:15
Sindikat kabinskog osoblja jutros je, nakon 13 mjeseci neuspjelih pregovora, započeo štrajk koji je organiziran u najvećoj njemačkoj zračnoj luci, a očekuje se kako će imati utjecaj na letove aviokompanije diljem svijeta
Pogledaj originalni članak

Čelnici Lufthanse voljni su nastaviti pregovore sa šefovima sindikata kabinskog osoblja, potvrdio je glasnogovornik aviokompanije nakon što je zbog štrajka morala biti otkazana četvrtina Lufthansinih letova iz Frankfurta.

– Vrata su im širom otvorena. Ponudili smo im povećanje plaće za tri i pol posto, a od njih očekujemo oko dva sata rada mjesečno što se nama, u ovim trenutcima, ne čini pretjeranim zahtjevom ako želimo sačuvati poslove u Lufthansi – kazao je, prenosi Reuters, glasnogovornik aviokompanije Klaus Walther.

Sindikat kabinskog osoblja jutros je, nakon 13 mjeseci neuspjelih pregovora, počeo osmosatni štrajk koji je organiziran u najvećoj njemačkoj zračnoj luci, onoj frankfurtskoj, a očekuje se kako će imati utjecaj na letove aviokompanije diljem svijeta.

U četvrtinu otkazanih letova većinom spadaju oni unutar Njemačke, a Lufthansa će putnicima pokušati osigurati zamjenske letove.

– Iz sindikata su najavili da će štrajk završiti u poslijepodnevnim satima pa se nadamo kako ćemo putnike moći prevesti do željenih destinacija – naglasio je Walther. Ako se štrajk nastavi, Lufthansa bi iz dana u dan mogla izgubiti milijune eura.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.