na Maliju

Francuska je poslala vojsku da osigura mjesto pada alžirskog zrakoplova, nema preživjelih

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
avion
25.07.2014.
u 07:20
Po kompaniji Air Algerie, avion je poletio iz Ouagadougoua prema Alžiru u noći na četvrtak sa 110 putnika i 6 članova posade. Nestao je s radara pedesetak minuta nakon polijetanja.
Pogledaj originalni članak

Zrakoplov, u kojem je bio 51 francuski državljanin, jasno je identificiran unatoč tome što se raspao, priopćeno je iz ureda francuskog predsjednika Françoisa Hollandea.

"Francuska vojna postrojba poslana je da osigura mjesto i prikupi prve informacije", javlja Reuters.

Po kompaniji Air Algerie, avion je poletio iz Ouagadougoua prema Alžiru u noći na četvrtak. Nestao je s radara pedesetak minuta nakon polijetanja.

Olupina aviona pronađena je u Maliju, blizu granice s Burkinom Fasom, potvrdio je koordinator za krizne situacije u Ouagadougouu.

– Pronašli smo alžirski zrakoplov. Olupina se nalazi 50 kilometara sjeverno od granice s Burkinom Faso, u regiji Gossi – rekao je general Gilbert Diendiere iz vojske Burkine Faso.

Olupina aviona provotno je locirana 70 kilometara od mjesta Tilemsi u Maliju, putem Twittera je objavio Air Algerie, no francuske vlasti odbile su tada potvrditi tu informaciju.

 

 

>>Olupina alžirskog aviona pronađena blizu granice Malija i Burkine Faso

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Neron
Neron
10:39 25.07.2014.

Ne razumijem, kod pada aviona pojedine države mogu poslati svoju vojsku u bilo koju državu kako bi osigurala ostatke? Smijemo li mi, RH, poslati svoju vojsku u Mali? Kako to funkcionira?

Avatar Mirkula
Mirkula
09:09 25.07.2014.

Meni doista nije jasno kako to da proizvođači aviona ne riješe jednostavan zadatak: Da svako mjesto u avionu ima padobran i gasmasku sa kisikom, kao i mogućnost katapultiranja kao i vojni zrakoplovi. Moraju se izumiti maximalni uvjeti sigurnosti letenja !!!???