Tragovi potresa na Markovu trgu

FOTO Zgrada Sabora pretrpjela je nova oštećenja

Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
Foto: Sabor
Sabor
30.12.2020.
u 18:07
Pretrpjeli smo veliku štetu u prvom potresu, kada je jedan dio zgrade Sabora bio izvan funkcije. Šteta je bila procijenjena na pet milijuna kuna. Sada su to manje štete i vjerujem da ćemo ih relativno brzo sanirati, rekao je Jandroković
Pogledaj originalni članak

Nakon što je zgrada Sabora na Markovu trgu još u ožujku pretrpjela znatna oštećenja, pa se jedno vrijeme u njoj nisu mogle odvijati saborske sjednice, i jučerašnji je potres ostavio traga.

O kakvim se sve i kolikim novim oštećenjima radi znat će se nakon što nadležne službe obave pregled cijele zgrade. Već jučer je predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao da ono što se dogodilo u Saboru "jest određena šteta", no da zgrada Sabora nema novih statičkih problema.

- Nešto štete ima, ali nije vezana uz konstrukciju zgrade. Nakon što počistimo, moći će se nastaviti raditi. Statičari su bili u zgradama i Vlade i Sabora, a u Vladi su nešto veća oštećenja. Pretrpjeli smo veliku štetu u prvom potresu, kada je jedan dio zgrade Sabora bio izvan funkcije. Šteta je bila procijenjena na pet milijuna kuna. Sada su to manje štete i vjerujem da ćemo ih relativno brzo sanirati - kazao je Jandroković najavivši pritom da će se u zgradi Sabora moći nastaviti raditi od ponedjeljka. Danas smo pak iz Sabora dobili fotografije na kojima se vide nova oštećenja nakon jučerašnjeg potresa. 

VIDEO Javljanje iz Siska: porušene zgrade, auti zatrpani ciglom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SO
Sobrudolf
14:19 02.01.2021.

Ako im saborski restoran nije ostecen onda je sve u redu, nema potrebe ni za kakvom obnovom, sve je u redovnom stanju.

Avatar Grunf
Grunf
21:42 30.12.2020.

ajme jadni,pa kako ce sad na posao

ĆA
ĆanotaKrljo
18:47 30.12.2020.

Pa ovaj NJO NJO će ubrzo biti "prepravljen"! Kako se vidi na fotografiji , to nije štete od 5 miliona ni od 50 miliona -nego od 500 miliona a ubrzo i više...zašto ne , kad se može!