ZA RAD SPREMNE:

'Fondovi Europske unije ne mogu biti jedini spas mladima'

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
'Fondovi Europske unije ne mogu biti jedini spas mladima'
01.04.2014.
u 17:01
Inicijativa Za rad spremne zahtijeva rodno osviještene, dugoročne mjere
Pogledaj originalni članak

Fondovi Europske unije ne mogu biti jedini spas mladima, poručuju iz inicijative Za rad spremne nakon što je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao da više nema sredstava za aktivne mjere zapošljavanja. Iz inicijative naglašavaju kako nedostaje dugoročno održivih politika zapošljavanja mladih i analiza tržišta rada i obrazovnog sustava.

– Ministar Mrsić očekuje da će Europska unija velikodušno izdvojiti novac iz Europskog socijalnog fonda da popravi cijelu kaotičnu situaciju koja je nastala zbog nedostatka vizije vladajućih i nemara po pitanju dugoročne održivosti aktivnih politika za zapošljavanje mladih –  poručuju iz inicijative.

Također navode kako je od ukupnoga broja korisnika/ca stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa više od 70 posto bile žene, što je po njima potvrda društvenog obrasca po kojem žene rade slabije plaćene poslove u nesigurnim oblicima rada, odnosno teze o feminizaciji siromaštva. Inicijativa Za rad spremne stoga zahtijeva rodno osviještene, dugoročne mjere.

>> EK poručuje Mrsiću: Možete trošiti novac na mlade, mi ćemo refundirati

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.