Finska policija uhitila bivšeg direktora Patrie

13.11.2008.
u 22:13
Pogledaj originalni članak

Finska policija uhitila je bivšeg direktora finskog proizvođača oružja Patria Jorma Wiitakorpija, javljaju slovenski mediji. On je osumnjičen za podmićivanje u prodaji 135 Patrijinih oklopnih transportera Sloveniji.

Suđenje će čekati u pritvoru. Kako javljaju mediji policija je saslušala još dvojicu službenika Patrie, od kojih je jedan zadržan u pritvoru. Wiitakorpija je finska policija već jednom privela na obavijesni razgovor zbog toga slučaja. Finska policija će sve detalje oko uhićenja iznijeti u petak.

Janša negira umješanost u aferi Patria
Finska nacionalna televizija je 1. rujna u svom političkom magazinu MOT objavila reportažu novinara Magnusa Berglunda o korupcijskoj aferi u finskoj kompaniji Patria u kojoj se tvrdilo da je Patria do posla isporuke oklopnih transportera Slovenskoj vojsci došla podmićivanjem slovenskog premijera Janeza Janše i dužnosnika Ministarstva obrane.

Optužbe je demantirao rekavši da je riječ o apsurdnim tvrdnjama koje su lansirane kako bi se njegova stranka onemogućila na parlamentarnim izborima.

Janša tužio urednika sporne emisije
Janša je podnio tužbu za klevetu protiv Drage Kosa, predsjednika vladina protukorupcijskog povjerenstva, zbog izjava za finsku televiziju YLE koja je Janšu optužila za korupciju.

Već ranije podnio je tužbe za klevetu protiv nekadašnjeg ravnatelja policije Bojana Potočnika i direktora tvrtke Sistemska tehnika Milana Švajgera koji su nastupili u istoj emisiji, ali i protiv urednika emisije, finskog novinara Magnusa Berglunda.

Janša podignuo tužbu protiv finskog novinara i sugovornika

Janša žrtva 'tridesetogodišnjeg rata'

(ič)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr