Turistički Oscar

Dubrovnik i Zagreb u Berlinu osvojili nagrade za svoje turističke filmove

Foto: Turistička zajednica Dubrovnik
Dubrovnik and Time“
Foto: Turistička zajednica Dubrovnik
Dubrovnik and Time“
Foto: Turistička zajednica Dubrovnik
Dubrovnik and Time“
Foto: Turistička zajednica Dubrovnik
Dubrovnik and Time“
11.03.2016.
u 15:46
Dubrovačkom filmu „Dubrovnik and Time” pripalo je drugo mjesto u kategoriji gradovi, a zagrebačkom “Color your Christmas with Zagreb“ treće u kategoriji događanja
Pogledaj originalni članak

Novi promotivni film o Dubrovniku „Dubrovnik and Time” osvojio je drugu nagradu u kategoriji gradovi na poznatom Festivalu turističkog filma Das goldene Stadttor/The Golden City Gate, koji se održava tijekom najveće svjetske turističke burze ITB u Berlinu.

Film je snimljen u dvije verzije, duljoj, nagrađenoj „festivalskoj” i kraćoj koja će se koristiti za promociju Dubrovnika na sajmovima i posebnim prezentacijama, te socijalnim mrežama. Berlinski festival mu je bio svojevrsna premijera i domaća ga javnost do danas nije imala priliku vidjeti. Nagrada Dubrovniku nije jedina s ovog prestižnog događanja, što se u turističkim krugovima smatra rangom Oscara, koja ide u Hrvatsku. U konkurenciji 1500 turističkih filmova iz 43 zemlje natjecao se i zagrebački promotivni film „Color your Christmas with Zagreb“ i osvojio treću nagradu u kategoriji događanja.

U žiriju sjede marketinški stručnjaci, hotelski menadžeri, umjetnici..., a nagrade se uz glavnu dodjeljuju u šest kategorija. U samoj završnici u Berlinu su ovaj put birali između 120 filmova, koji su ušli u uži izbor.

Inače, film o Dubrovniku snimljen je tijekom 2015. u produkciji „Baldući filma“, s međunarodnom autorskom ekipom koju je predvodio redatelj Herves Tirmache. Režiser zagrebačkog filma je Marko Vrdoljak, a traje minutu i pedeset sekundi. Zagrebačka turistička zajednica je, inače, ponosni vlasnik sada ukupno četiriju nagrada berlinskog festivala truističkog filma; treće nagrade za film „Zagreb u srcu Europe“ iz 2009., prve nagrade za film „Moonlight Sonata Zagreb” 2011. te lanjske nagrade „Master Award“ za film „Advent in Zagreb”

>> Air Berlin umjesto Turcima 92.000 turista prebacuje Hrvatskoj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DO
doktorica
16:15 11.03.2016.

barem da nam turizam ide,ali to možemo zahvaliti našoj lijepoj zemlji koju nam je Bog dao a sistematski je uništavaju nesposobni ,neobrazovani,bahati ...