Kolumna

Fantastičnu maštu pisaca poput Basare i Jergovićeva sve češće nadmašuju apsurdi sadašnjice

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Fantastičnu maštu pisaca poput Basare i Jergovićeva sve češće nadmašuju apsurdi sadašnjice
31.05.2021.
u 20:44
Detaljan pregled aviona i sve putničke prtljage pokazao se farsom, jer nikakve bombe nije bilo.

S tvarnost i vrijeme u kojima živimo sve češće bivaju iščašeni na načine koje više ni najmaštovitiji satiričari i pisci fantastičnih priča ne stižu predvidjeti, već im preostaje tek naknadno ih ismijavati. Ta pojava posljednjih godina baš uzima maha, kao da svijet zahvaća uraganski vrtlog koji nas vrti i nosi sve brže i dalje prema neminovnoj katastrofi. Veliki srpski pisac Svetislav Basara (na slici) to bi mnogo prikladnije izrekao sočnom psovkom o tome kako sve odlazi u jedan muški, ili najmanje tri ženska spolna organa. I to majčina.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Rat za prevlast: Krešimir Antolić je uskoro bivši. Treća opcija sve bliže ulasku u Dinamo

Nakon Antolića kriteriji tko sve može voditi Dinamo doista su se srozali. Jer, ako takvim nogometnim velikanom trenutačno može vladati čovjek koji je godinama činio sve kako bi što manje navijača dolazilo na stadion i koji je u Dinamo uveo strahovladu u kojoj zaposlenici zbog njega odlaze i psihijatru, a on trenere naziva pijancima, lopovima i PTSP-ovcima, nakon njega svaki idući čini se kao bolja opcija za čelništvo Dinama.

odgođen put u peking

Balon dodatno zaoštrio odnose suparničkih sila: Odnosi SAD-a i Kine u slobodnom padu

Incident s balonom dodatno opterećuje ionako napete odnose Washingtona i Pekinga, koji su već dulje vrijeme u slobodnom padu. Trumpov trgovinski rat protiv Kine, koji je Bidenova administracija nastavila i dodatno zaoštrila, u međuvremenu se proširio i na druga područja. Američka strana nedavno je odlučila ograničiti izvoz opreme za proizvodnju čipova u Kinu, pokušavajući zaustaviti tehnološki uspon Kine.

san ili noćna mora

Ne tucite Červara po glavi: Gafovi o Perkovcu pokazuju koliko malo znamo o trofejnom sportu

Bio je kapetan reprezentacije ispred Ćavara i Puca koji su donosili u Zagreb europske naslove, a lopta je u njegovim rukama bila sigurna kao u švicarskom sefu. Ali što znamo o njemu kao treneru? Kakvu igru preferira, kakav je u pripremi, kakav u vođenju utakmice, kakav je pod pritiskom, zna li, što je najvažnije kad vodiš reprezentaciju, postići ozračje međusobnog povjerenja, ima li socijalnu inteligenciju da ispliva kao pobjednik iz sporova bez koje nitko u hrvatskom sportu nije postigao rezultat?

Hrvati željni putovanja

Uskoro novi val odlazaka na skijanje, ali ide se i u Veneciju, Dubai, Marrakech, London, Kubu...

Zimski školski praznici razbijeni su, inače, eksperimentalno na dva dijela još 2019., taj model zadržan je i 2020., da bi zbog korone 2021. ponovo bili spojeni u jedno. Lani se vratio novo-stari režim školskih praznika pa će tako školarci ove godine na drugi dio zimskog odmora 20. veljače. Sve skupa dovoljno da se i veljača nađe na kalendarima domaćih skijaša, kojih će u posljednjem tjednu ovog mjeseca skijati nekoliko desetaka tisuća.Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.