UGODNO I ZA VIKEND

Vakula otkriva do kada će se zadržati bablje ljeto

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
vrijeme
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
vrijeme
13.10.2018.
u 07:56
Najviša temperatura od 18 do 23 na kopnu te od 22 do 26 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima.
Pogledaj originalni članak

Danas će biti sunčano i toplo u gotovo cijeloj zemlji, u unutrašnjosti u prvom dijelu dana uz maglu i niske oblake, osobito u kotlinama i dolinama rijeka. Najviša temperatura od 18 do 23 na kopnu te od 22 do 26 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima.

Vjetar na kopnu bit će uglavnom slab, u Slavoniji i Baranji i umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas. 

Nedjelja

Ako ne možete danas, iskoristite nedjelju za boravak na otvorenome jer nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Na Jadranu ponegdje umjerena naoblaka. U unutrašnjosti je ujutro moguća magla, osobito u kotlinama te uz obale rijeka. Vjetar slab i umjeren jugoistočni, a prijepodne na sjevernom Jadranu bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna između 17 i 22, na obali i otocima između 22 i 25 °C

Bablje ljeto uz iznadprosječnu toplinu nastavit će se i idućih dana koji će biti povoljni za kojekakve aktivnosti na otvorenome. Na jesen će i dalje podsjećati samo kraći dani, u unutrašnjosti i jutarnja magla nakon koje će prevladavati sunčano, početkom tjedna uz nešto više oblaka, na Jadranu i jugo, te samo malu vjerojatnost gdjekoje kapi kiše. Od srijede ponovno sunčanije, uz buru. 

U danima koji slijede na kopnu će nakon mjestimične magle prevladavati sunčano, a početkom tjednavjerojatno će biti više oblaka, no zadržat će se uglavnom suho. Jutra će biti svježa, u mnogim nizinama uz maglu, koja se mjestimice može i dulje zadržati, osobito uz rijeke i po kotlinama, a dnevna temperatura viša od prosjeka za sredinu listopada, navljuju prognostičari Zoran Vakula i Tomislav Kozarić, piše HRT. 

Isto tako, iznadprosječno toplo bit će i na Jadranu, gdje će i u nedjelju biti sunčano, a u ponedjeljak i utorak, uz slabo do umjereno jugo, prolazno oblačnije, no uglavnom bez oborina.  Od srijede ponovno većinom sunčano uz buru, te i dalje relativno toplo.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PR
prajdali100
12:48 13.10.2018.

I Vakula se konzultira sa Indijancima.

AN
ante555
16:28 13.10.2018.

Nista mu vise ne vjerujem, toliko puta nas prevario.

SD
sdpesticid
17:26 13.10.2018.

ako netko ''baci'' ples kiše, hoće li i dalje biti sunčano ?