Zakon unije

EU plaća hrvatskim distributerima za prikazivanje europskih filmova

Foto: Thinkstock
EU plaća hrvatskim distributerima za prikazivanje europskih filmova
01.08.2015.
u 09:26
Tako je, primjerice, Blitz film i video u jednoj potpori dobio 41.232 eura za “distribuciju nenacionalnih filmova”
Pogledaj originalni članak

Filmski distributeri u Hrvatskoj dobivaju iz proračuna EU razne potpore za distribuciju europskih filmova, pokazuju podaci o trošenju proračuna EU u 2014. godini. Tako je, primjerice, Blitz film i video u jednoj potpori dobio 41.232 eura za “distribuciju nenacionalnih filmova”, a udruga Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival samo za distribuciju švedskog filma Turist (Force Majeur) dobila je od EU potporu u iznosu 5300 eura.

Slične potpore dobili su i Continental Film i Discovery d.o.o., a Unija je u 2014. dijelila i novac filmskim festivalima: Zagreb Film Festival 41.000 eura, ZagrebDox 22.000 eura...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar d-ano
d-ano
22:34 05.08.2015.

ov se zove legalna korupcija na slobodnom trzistu,,,

Avatar nekakav
nekakav
17:02 01.08.2015.

divno je to, prikazuješ europski film, i još ti za to plate. al opet daleko od slobodnog tržišta, ovo je damping. jel to možda dokaz da je eu film nekvalitetan, i da se bez velikih subvencija (što rezultira malim cijenama ulaznica) ne može preživjeti? i vi biste se natjecali sa kinom...