UKIDANJE IMUNITETA

EP ukinuo imunitet Marine Le Pen zbog fotografija objavljenih na Twitteru

Foto: Reuters/Pixell
EP ukinuo imunitet Marine Le Pen zbog fotografija objavljenih na Twitteru
02.03.2017.
u 12:48
Ukidanje parlamentarnog imuniteta čelnici krajnje desnice Marine Le Pen
Pogledaj originalni članak

Europski parlament u četvrtak je na zahtjev francuskog suda ukinuo parlamentarni imunitet čelnici krajnje desnice Marine Le Pen zbog toga što je na Twitteru objavila fotografije pogubljenja koje je izvršila skupina Islamska država.

Ukidanje imuniteta koje stupa na snagu odmah, odnosi se samo na tu istragu, ali ne i na istragu o fiktivnom zapošljavanju pomoćnika zastupnika njezine stranke Nacionalne fronte u Europskom parlamentu, u kojoj je optužena predstojnica ureda Marine Le Pen, kandidatkinje na francuskim predsjedničkim izborima.

Le Pen je u Francuskoj pod istragom zbog toga što je u prosincu 2015. objavila na Twitteru tri fotografije IS-ovih smaknuća, među kojima je i fotografija odrubljivanja glave američkog novinara Jamesa Foleyja.

Za "objavljivanje snimki nasilja" može se u stanovitim okolnostima dobiti kazna trogodišnjeg zatvora i globa od 75.000 eura.

>>Odbor EP-a usvojio izvješća o napretku zemalja zapadnog Balkana: Evo što su kazali hrvatski zastupnici

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SD
sdpesticid
17:53 02.03.2017.

apsurdno je da se ljudi ne smiju upozoravati na zločince i zločine. zašto su u udžbenicima onda prikazane strahote iz ww2 ? što se tiče ovog slučaja, podrška le-pen.

ZI
zimerman
18:13 02.03.2017.

Sramota sta ljevicari rade zapadnoj civilizaciji

JC
jerko.cvein2
13:48 02.03.2017.

EU se brani, ali kraj je blizu ! zbog brutalne slike od is'a , i ? Istina boli ?