Premijera

“Enciklopedija izgubljenog vremena” u HNK u Varaždinu

Foto: 'Robert Anic'
“Enciklopedija izgubljenog vremena” u HNK u Varaždinu
10.03.2011.
u 16:37
Predstava je hommage kazališnom redatelju Petru Večeku, a praizvedba će biti 1. travnja
Pogledaj originalni članak

Za treću ovosezonsku premijeru u kazalištu varaždinski glumački ansambl pojačan zagrebačkim glumcem Mladenom Vasaryjem priprema predstavu “Enciklopedija izgubljenog vremena”. Nagrađeni tekst Slobodana Šnajdera režira Snježana Banović, a osim Vasaryja, koji tumači naslovnu ulogu Gregora Samse, u predstavi igraju Ljiljana Bogojević, Marinko Prga, Sunčana Zelenika Konjević, Leona Paraminski, Matija Kezele, Hana Hegedušić i drugi.

– Šnajderova drama zapravo je mirakul koji govori o problemima suvremenoga hrvatskog društva kroz priču o jednoj obitelji koju čine tri generacije: generacija radnika izgubljena u tranziciji, njihova djeca izgubljena u rasprodajama kapitalističke jeftine robe i njihova djeca kao budući revolucionari na Facebooku – najavljeno je na konferenciji za novinare. Predstava je hommage kazališnom redatelju Petru Večeku, a praizvedba će biti 1. travnja, no nije riječ o prvotravanjskoj šali već o još jednom izvrsnom Šnajderovu tekstu koji će biti odigran u varaždinskom kazalištu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.