Michelle Šljivić

Emotivno pismo ličkog vatrogasca: Zarazio sam se dok sam gasio požare, a sad me pljuju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Emotivno pismo ličkog vatrogasca: Zarazio sam se dok sam gasio požare, a sad me pljuju
14.04.2020.
u 19:16
Njegov otac Ilija Šljivić rekao je da je Michelle divan dečko, koji požrtvovno radi i poručio: “Ja sam bio vojnik, drugi sin je vojnik, nismo zaslužili ovakvo pljuvanje".
Pogledaj originalni članak

Michelle Šljivić 25-godišnji je zapovjednik DVD-a Udbina, mjesta u kojem je proglašena karantena zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom. To ne bi značilo ništa da nije riječ o vatrogascu koji je također pozitivan na COVID-19, a umjesto solidarnosti i podrške, sugrađani su mu vratili stigmatiziranjem i kako kaže, pljuvanjem te linčom na društvenim mrežama.

Do negodavanja građana došlo je zbog toga što je vatrogasac smješten u đačko-studentskom domu u središtu Gospića. Mnogi iracionalno strahuju od zaraze iako je riječ o prostranom i posve izoliranom prostoru.

Zbog toga je napisao i objavio pismo koje je uputio cijeloj tamošnjoj javnosti.

"Ja sam vatrogasac koji je puno puta stavio i život na kocku kako bi od vatre branio nečiji dom, ljude pa i životinje. Ja sam mladi čovjek koji ima suprugu i čekamo prinovu. Ja sam mladi čovjek koji ne mogu biti s njom kada sam joj najpotrebniji, ne mogu biti sa svojim roditeljima. Ja sam jedan od onih koji nemam stan od 100-150 kvadrata pa da mogu samoizolaciju imati u svom domu. Ja sam i prije nekoliko dana bio 10 dana na požarištu i gasio požare zajedno sa mojim kolegama i na taj način pomagao drugima. Ja sam se najvjerojatnije zarazio tada na svom radnom mjestu, ne svojom krivicom, ali ne osuđujem nikoga. Mene ovdje nije poslao dr. Milinović nego epidemiolog i moj liječnik jer im je to dužnost. Koliko znam civilni stožer na čelu sa dožupanom Nekićem je odredio ovo mjesto i hvala im na tome", napisao je između ostalog mladi Šljivić.

Dodao je i to kako će ostati čovjek pun nade i vjere.

"Nadam se da ću sa svojom suprugom isvojim roditeljima dočekati moju još nerođenu bebu i da ću u svom daljnjem životu ponovno pomagati drugima. Što da sam vaš sin i da mi je civilni stožer omogućio sve ovo? Stavite se u poziciju mojih roditelja i da vaš sin, ako ga imate ne daj bože dobije koronavirus. Onda bi se sigurno zahvaljivali kao što se moji roditelji zahvaljuju svima i dr.Milinoviću koji je uslišio neke njihove želje, koje su se ticale mene, a sve sukladno zakonu. Mislite li da sam ja opasnost za Gospić? Sam u svojoj sobi, u zgradi koja može primiti 100 ljudi, ne izlazeći iz nje nikud i tako će biti dok mi liječnici ne kažu drugačije", poručio je vatrogasac. 

Njegov otac Ilija Šljivić rekao je da je Michelle divan dečko, koji požrtvovno radi i poručio: “Ja sam bio vojnik, drugi sin je vojnik, nismo zaslužili ovakvo pljuvanje".

Obraćanje njegovog oca možete pogledati u videoprilogu:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

MA
macor
19:37 14.04.2020.

Mladi vatrogasac ce pobijediti taj virus al u srcima i dusama tih "sugradana" virus mrznje ostaje do kraja njihova zivota.I on ce ih razarati.

PB
Propali branitelj
20:53 14.04.2020.

Prijatelju mladi drzise nisi sam...samo tako nastavi nositi odoru ponosno i casno...(niko nije nedodirljiv svi bas svi ce imati korana virus i oni sto te pljuju)....svako dobro tebi i tvojoj obitelji pozdrav iz Slavonsko Baranjske zupanije...

AZ
azerty
22:03 14.04.2020.

Mladi gospodine nemojte se nista cuditi reakciji vasih sugradjanja to su sve ljudi koji ne misle daleko a ton isto se i njima moglo desit biti bolestan nije nikakova sramota kad sve to prodje biti ceta kao i prije zarze ja sam prosao tim putem dvadeset dana sam bio ni tu ni tamo ali proslo je zdrav sam svi ti koji vas izbjegavaju mislim da kad je taj virus poceo harati su sigurno hlapljivo isli u trgovine napunili kolica da nebi umrli od gladi nisu mislili da i drugi trebaju isto jesti takvi su za mene goriji nego mi koji smo bili zarazeni mi smo ozdravili ali njihova pohlepnost ozdraviti nikad nece !!