Europska agencija za lijekove

EMA meta hakerskog napada, ne zna se još jesu li su ugroženi ikakvi podaci

Foto: Annette Riedl/DPA/PIXSELL
Hacker attack
Foto: Utrecht Robin/ABACA/PIXSELL
Pfizer And BioNTech Have Applied For Covid Vaccine Approval To EMA
09.12.2020.
u 19:13
Kibernetički napadi na zdravstvene ustanove su se pojačali tijekom pandemije covida-19, a hakeri iz redova špijuna do kriminalaca nastoje doći do najnovijih spoznaja o izbijanju zaraze
Pogledaj originalni članak

Medicinska regulatorna agencija EU-a u srijedu je potvrdila da je bila meta kibernetičkog napada te da istražuje taj slučaj uz pomoć policije.

Europska agencija za lijekove (EMA), koja odobrava lijekove, medicinske uređaje i cjepiva za EU, nije otkrila nikakve dodatne informacije vezane uz taj događaj. "EMA ne može iznositi dodatne informacije dok je istraga u tijeku. Detalji će se objaviti u dogledno vrijeme", priopćila je agencija.

Ne zna se kada se i kako napad dogodio, tko stoji iza njega i jesu li su ugroženi ikakvi podaci. Kibernetički napadi na zdravstvene ustanove su se pojačali tijekom pandemije covida-19, a hakeri iz redova špijuna do kriminalaca nastoje doći do najnovijih spoznaja o izbijanju zaraze.

Reuters je ranije dokumentirao kako su hakeri povezani sa Sjevernom Korejom, Iranom, Vijetnamom, Kinom i Rusijom bili optuživani za pokušaj krađe informacija o virusu SARS-CoV-2 i mogućem liječenju.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Tko namjerava okititi bor ranije? Uz ovaj trik lampice vam se više nikada neće zapetljati, a i izgledat će bolje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.