snimila ga kamera

Eksploziv u Brindisiju aktivirao bijelac star između 50 i 55 godina

Foto: Saša Zinaja
Zdravko Mamić
20.05.2012.
u 18:20
Premda ne isključujemo mafiju, ipak bi taj teroristički čin mogao biti djelo izolirane osobe ljute na cijeli svijet, tvrdi tužitelj Dinapoli
Pogledaj originalni članak

Muškarac, bijelac od 50 do 55 godina starosti, odjeven u tamni sako i svijetle hlače s tenisicama na nogama pritisnuo je daljinski upravljač s kojim je aktivirao eksploziv postavljen ispred srednje škole za modu Morvillo-Falcone u Brindisiju nakon čije eksplozije je jučer ujutro poginula jedna, a ranjeno je pet učenica.

Čovjeka je snimila videokamera postavljena na kiosku u kojem se prodaju sendviči, koji se nalazi oko 20 metara od škole. Jasno se vidi kako je aktivirao daljinski upravljač i zatim otišao, ali mu se na snimkama ne vidi lice. To su danas novinarima iznijeli suci istražitelji, koji drže kako, najvjerojatnije, eksploziv nije postavila mafija, već usamljeni pojedinac. To mišljenje dijeli i nacionalni protumafijaški tužitelj Piero Grasso.

- Premda ne isključujemo mafiju, ipak bi taj teroristički čin mogao biti djelo izolirane osobe ljute na cijeli svijet - rekao je na konferenciji za novinare tužitelj u Brindisiju Marco Dinapoli.

Još se analiziraju snimke videokamere. Čini se da je atentator postavio tri plinske boce u sanduk za smeće ispred škole neposredno prije eksplozije. Vidi se atentatora kako je aktivirao eksploziju koja je ubila učenicu Melissu Bassi (16).

- Snimke pokazuju pravi užas - rekao je Marco Dinapoli.

- Moglo bi se raditi o osobi koja je u ratu s cijelim svijetom i koji se osjeća žrtvom svijeta, ali koji možda želi izazvati socijalnu napetost potaknut nekom ideologijom - objašnjavao je Dinapoli, koji drži kako se ta osoba ipak ne čini strancem, kako se prvotno mislilo.

- Shvatili smo kako je tekao događaj, ali nismo identificirali osobu. Radimo na tome - zaključio je Dinapoli.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.