Teroristički napad

Turski ministar zdravstva: U eksploziji poginulo najmanje 34, a ozlijeđeno 125 ljudi

Foto: Reuters/PIXSELL
Ankara
Foto: Reuters/PIXSELL
Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
Ankara
13.03.2016.
u 22:47
Eksplozija je odjeknula kod parka Guven, blizu glavnog autobusnog kolodvora na aveniji Ataturk.
Pogledaj originalni članak

Eksplozija je potresla glavni turski grad Ankaru

Najmanje 34 osobe su ubijene, a 125 je ranjeno i razmješteno po bolnicama nakon eksplozije u centru Ankare, kazao je turski ministar zdravstva  Mehmet Müezzinoğlu. 30 osoba umrlo je na mjestu eksplozije, dok ih je još četvero preminulo na putu u bolnicu. Ministar tvrdi da bi jedna ili dvije preminule osobe mogle biti napadači. 19 osoba je u kritičnom stanju, dok ih je sedam operirano, kazao je ministar. 

Turski Hurriyet piše da je automobil-bomba eksplodirala kod parka Güven blizu zgrade turskog Ministarstva obrazovanja. Turska televizija NTV i neimenovani dužnosnik kažu da se najvjerojatnije radi o samoubilačkom napadu autobombom. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost. 

Eksplozija je odjeknula kod parka Guven, blizu glavnog autobusnog kolodvora na aveniji Ataturk. Turski list Hurriyet piše da se napad dogodio u 18.15 sati po lokalnom vremenu, u parku u četvrti Kizilay

Nakon eksplozije čula se i pucnjava, a na lice mjesta stigla su brojna vozila hitne pomoći.  Područje je evakuirano u slučaju da dođe do drugog napada, navodi list.

Očevici prenose da se dim mogao vidjeti na udaljenosti od 2.5 kilometra i da ima zapaljenih automobila. Najnovija eksplozija odjeknula je manje od mjesec dana od napada autobombom u središtu Ankare u kojem je poginulo 29 ljudi.  Odgovornost za taj napad preuzeli su militanti iz skupine Kurdski slobodni jastrebovi, u znak osvete za politiku turskog predsjednika Tayyipa Erdogana.

>>Rusija ima dokaze da su turske snage na sirijskom teritoriju

>>Turska iznenadila Europsku uniju: Ovo su novi uvjeti na kojima Ankara inzistira

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

DU
Deleted user
18:40 13.03.2016.

Niste prenijeli vijest kako je Turska vojska sravnila sa zemljom cjeli jedan grad gdje su živjeli Kurdi, pobijeni su svi žitelji u tom gradu. Sam grad izgleda kao Hirošima. Ovo je razlog zašto u Ankari pucaju bombe.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
18:32 13.03.2016.

false flag again?....ponovo je onaj psihički "sultan" pobio svoje ljude da bi stvorio privid za nove akcije pokolja za "osvetu" protiv kurda?....već godinama ih napada i ubija, a europa bi ga trebala pustiti u savez?....ovo sa isilom mu je referenca za euro birokrate?

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
18:42 13.03.2016.

turska je postala jedan od najvećih problema u svijetu....mislim da će biti kažnjena raspadom na više dijelova.....kurdi moraju dobiti svoju državu...malo od iraka, malo od sirije, malo od turske