Automobil bomba i napad PKK

Dva napada u Turskoj: četvero poginulih i 27 ozlijeđenih

Foto: Reuters
Eksplozija u turskom gradu Gazientep
Foto: Reuters
Eksplozija u turskom gradu Gazientep
Foto: Reuters
Eksplozija u turskom gradu Gazientep
Foto: Twitter/Screenshot
Eksplozija u gradu Gazientep
Autori Hina, Andrea Solar
01.05.2016.
u 09:15
Uzrok eksplozije u blizini sjedišta policije u turskom gradu Gaziantepu bila je automobil bomba, dok se za napad u pokrajini Mardin krivi Radnička stranka Kurdistana (PKK)
Pogledaj originalni članak

Jutros je odjeknula eksplozija u blizini sjedišta policije u turskom gradu Gaziantep, blizu granice sa Sirijom. Na mjesto incidenta poslana su kola hitne pomoći i policijski službenici, kako javlja AFP.

Sigurnosni izvori kažu da je jedan policijac ubijen, a najmanje je 13 osoba ozlijeđeno u eksploziji automobila bombe, nakon koje su uslijedili zvuci pucnjave.

 

U drugom napadu u nedjelju u Nusayabinu u pokrajini Mardin na jugoistoku Turske tri su vojnika poginula, a 14 ih je ozlijeđeno, objavila je vojska koja je za napad okrivila Radničku stranku Kurdistana (PKK).

U Mardinu vojska vodi operaciju protiv PKK. Prema pisanju agencije Dogan kurdski pobunjenici ispalili su rakete na protehničku postrojbu.

 

Napadi su se dogodili nakon ovogodišnja dva smrtonosna napada u Istanbulu, za koje su okrivljeni džihadisti, dok se za tisuće poginulih u napadima u Ankari krive kurdski militanti. 

Uz visoko policijsko osiguranje danas se očekuju prosvjedi diljem zemlje. Turski ljevičari i radnički sindikati planiraju slaviti Međunarodni praznik rada, koji često završava u sukobima sa snagama sigurnosti.

 

Inače, grad na jugoistoku Turske broji 1,5 miljuna stanovnika i jedan je od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova.  

Za vrijeme izbjegličke krize služi i kao šatorski grad za tisuće ljudi u bijegu od sirijskog rata.

>> Turska ima tri dana da se potpuno prilagodi EU

>> Zapad će zažmiriti na Erdogana jer je Turska prevažna

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ST
stomugromova
09:19 01.05.2016.

Vraća se Erdoganu teror kojeg je sijao po Siriji.Pij guzo,plati guzo

MX
Mister X
09:32 01.05.2016.

Eksplozija u blizini policijske postaje u Turskoj: Policajac poginuo, najmanje 13 ozlijeđenih.. Sad mora još veču demokraciju da uvede u Turskoj po zamisli EU....

UN
unbekant
18:21 01.05.2016.

Rusi su obecali erdoganu osvetu strasnu i tihu,i dadose Kurdima pokrajinu u Siriji,pa onda postavise na Sirijiske granice protu-zracni sustav,koji ne prasta,tako da jadni mali isklompleksirani erdogan dobi po usima,ah bice toga jos,samo je steta tih Turski civila,sto Kurdi pomlatise,ali ni turski zrakoplovi nisu birali vojnike izmedju civila.