UZROK NEPOZNAT

Eksplozija u BASF-ovoj tvornici u Njemačkoj, poginule najmanje dvije osobe, više je teško ozlijeđeno

Foto: Reuters/PIXSELL
basf
Foto: Reuters/PIXSELL
basf
Foto: Reuters/PIXSELL
basf
Foto: Reuters/PIXSELL
basf
Foto: Reuters/PIXSELL
basf
17.10.2016.
u 21:15
Zasad nitko ne može ništa više reći o uzrocima nesreće koja se dogodila na mjestu gdje su radnici radili na plinovodu u riječnoj luci kemijskog postrojenja BASF-a
Pogledaj originalni članak

U snažnoj eksploziji i požaru u riječnoj luci tvrtke BASF u Ludwigshavenu koja se dogodila danas dvije osobe su poginule, dvije su nestale, a šest je teško ozlijeđeno, no stanovništvo nije izloženo opasnosti, novi su podaci koje je objavila tvrtka. 

Dvije osobe su poginule u požaru, šest je teško ozlijeđeno, a dvije osobe i dalje se vode kao nestale, navodi BASF na društvenoj mreži Twitter početkom večeri.

Prema prvim podacima jedna osoba je poginula, šest je ranjeno i šest nestalo. 

Odgovorni zasad ne mogu govoriti o uzrocima nesreće koja se dogodila na mjestu gdje su radnici radili na plinovodu u riječnoj luci kemijskog postrojenja BASF-a.

Trenutno nema pojačane koncentracije štetnih tvari

Poznato je da je na cjevovodu kojim se plinovi i tekućine transportiraju s brodova prema tvorničkim spremnicima isprva došlo do požara nakon čega je uslijedila eksplozija. Na izvanrednoj konferenciji za tisak predstavnika BASF-a i grada Ludwigshafena priopćeno je kako trenutačno nisu zabilježene pojačane koncentracije štetnih tvari.

Predstavnik vatrogasaca očekuje da će požar na cjevovodima biti ugašen do večernjih sati. 

Plamen i dim u luci BASF-a mogli su se vidjeti s udaljenosti od više kilometara.

>> Snažna eksplozija u centru Budimpešte, ozlijeđena dvojica policajaca

>> Nadzorna kamera 'ulovila' trenutak eksplozije u New Yorku. Pogledajte kaos koji je uslijedio...

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Abcd....
Abcd....
13:42 17.10.2016.

Magistri elektrotehnike iz Eritreje i Somalije se igrali sa sibicama.

DU
Deleted user
13:32 17.10.2016.

Zasto vecernji donosi ovakve vijesti? I to na prvoj stranici? Pa to nisu hrvatske vijesti. Eksplozije u firmama se dogadaju svakodnevno po svijetu. bas cudan ovaj tisak.

GM
Gjuro-Mrki
13:35 17.10.2016.

možebitno su uzrok eksplozije ti nestali ?