VAŽNO ZA TURIZAM

ECDC objavio najnoviju koronakartu: Hrvatska obala i dalje je narančasta

Foto: ECDC
Foto: ECDC
05.08.2021.
u 12:53
Podaci na karti određuju se prema incidenciji broja oboljelih u posljednjih 14-dana, a onda podaci su kategorizirani prema bojama.
Pogledaj originalni članak

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je najnoviji koronakartu, prema kojoj jadranska obala je i dalje u narančastom.

Spomenuta karta je važna jer europske zemlje će prema njoj upravo davati preporuke svojim građana da idu ili ne u određenu zemlju, odnosno određivat će mjere po povratku iz te zemlje. Karta kakva trenutno je znači da je stanje i dalje isto i da za Hrvatsku neće doći do pooštravanja mjera, što može samo pozitivno utjecati na turizam. 

Podaci na karti određuju se prema incidenciji broja oboljelih u posljednjih 14-dana, a onda podaci su kategorizirani prema bojama. 

Foto: ECDC

Jedna od zamjerki spomenutoj karti je u tom što su pojedine hrvatske županije kao što je Istarska tražile da cijela obala prestane biti jedna regija kao što je na karti, već da budu podijeljeni po županijama. Naime, Istarska ima znatno manji broj novooboljelih za razliku od drugih obalnih županija, no stavljena je u 'isti koš s njima'. 

Podsjećamo, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri osobe su umrle, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite dodajući da je jučer u zemlji utrošeno 10.705 doza cjepiva. 

Mjere koje su na snazi pak su donesene sredinom srpnja, te vrijede sve do 15. kolovoza. 

Pogledajte video o mjerama koje su na snazi

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Malazan
Malazan
13:14 05.08.2021.

Taj je zec otrčao iz kaveza... sad da i stavite crveno... nitko vas ne šljivi ni za suvu šljivu.

Avatar svinjski_biser
svinjski_biser
13:28 05.08.2021.

opet se igraju bojankama!

MA
majstorsmora
13:51 05.08.2021.

Tko to uopće uzima za ozbiljno...