burne reakcije

Eastwood 'nevidljivom Obami': Neću šutjeti, sad je moj red!

Foto: AFP
Eastwood 'nevidljivom Obami': Neću šutjeti, sad je moj red!
31.08.2012.
u 09:00
Veliki gaf svakako je bio i kada je kazao kako smatra da pravnik nikada ne bi trebao biti predsjednik zaboravivši da je Romney završio studij prava na Harvardu 20-ak godina prije Obame
Pogledaj originalni članak

Republikanski kandidat na idućim predsjedničkim izborima u SAD-u Mitt Romney posljednjih je tjedan dana mamio glasače tajnim gostom koji se ukazao na Romneyevu predstavljanju tijekom Republikanske nacionalne konvencije. Ni manje ni više, bio je to legendarni Clint Eastwood, a kada je izašao na pozornicu, republikanci su ga pozdravili ovacijama. Ipak, čini se da članovi Romneyeva izbornog stožera i nisu baš najzadovoljniji Eastwoodovom podrškom, a ponajmanje njegovim "nevidljivim Obamom".

Ovaj legendarni glumac i redatelj na početku svog govora na pozornicu je izvukao stolac koji je predstavljao Baracka Obamu, i tijekom cijelog govora dao si je oduška u razgovoru s "nevidljivim Obamom".

Tako je Eastwood "Obamu" pitao kako izlazi na kraj s obećanjima koja je dao tijekom prošle predsjedničke kampanje, donose svjetski mediji, a u jednom se trenutku čak i pretvarao da ga "Obama" pokušava ušutkati pa je tako praznom stolcu odgovorio: – Neću ušutjeti. Sada sam ja na redu.

U svom govoru dotaknuo se Guantanama i nezaposlenosti, ali mnogi analitičari smatraju da se trebao barem potruditi i provjeriti podatke o kojima govori jer je kazao kako u SAD-u ima 23 milijuna nezaposlenih dok ih je, prema službenim podacima, 12,8 milijuna.

Veliki gaf svakako je bio i kada je kazao kako smatra da pravnik nikada ne bi trebao biti predsjednik, zaboravivši da je Romney završio studij prava na Harvardu 20-ak godina prije Obame.

– Kada netko ne obavlja svoj posao, otpustimo ga. Govorim uime svih okupljenih. Nismo mentalni mazohisti da glasujemo za nekoga koga ne želimo na čelu države – završio je Eastwood, a tviteraši su tek počeli. Naime, društvena mreža bila je prepuna komentara o "nevidljivom Obami" i "Clintovu stolcu". Pomoći nije bilo iako su se iz Romneyeva stožera svesrdno trudili zaustaviti lavinu komentara.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

RB
Robert Bartini Rijecanin
11:10 31.08.2012.

Ispravak treba biti Pogledajte kako nije zaprijetio Rusiji nego je zaprijetio Putinu. a zaprijetiti predsjedniku , cijela nacija to dozivi kao da je njoj zaprijetio.

EC
el commadante
11:15 31.08.2012.

Clint je zakon!

RB
Robert Bartini Rijecanin
11:09 31.08.2012.

Na konvenciji u Tampa Florida Romney je rekao za Rusiju " Putin ce vidjeti manje fleksibilnosti s nase strane i vise odlucnosti " Amerikanci s sesirima kao u kauboja su mu gromoglasno pljeskali.. Ovaj politicar je demagog i opasan za svijet Pogledajte kako nije zaprijetio Rusiji nego je zaprijetio Obami a zaprijetiti predsjedniku , cijela nacija to dozivi kao da je njoj zaprijetio.