nije komercijalno održiv

Dyson odustao od projekta električnog automobila

Foto: CHRIS J RATCLIFFE/News Syndication/PIXSELL
James Dyson
Foto: News Syndication/PIXSELL
Inovator James Dyson osmislio novo sušilo za ruke
Foto: News Syndication/PIXSELL
Inovator James Dyson osmislio novo sušilo za ruke
10.10.2019.
u 22:28
Tesla je jedina koja se probila na tržište, uloživši milijarde dolara investicijskog kapitala, no tek treba ubrati cjelogodišnji profit.
Pogledaj originalni članak

 James Dyson, izumitelj usisavača bez vrećica, odustao je od svog ambicioznog plana izrade električnog automobila jer taj projekt nije komercijalno održiv.

Dyson je pojasnio da su njegovi inženjeri izradili "fantastičan automobil" te da projekt nije prekinut zbog nedostataka u istraživačkom procesu ili razvoju.

"Iako smo se jako trudili tijekom cijelog razvojnog procesa, naprosto ne vidimo kako ga učiniti komercijalno održivim", rekao je Dyson.

Prema njegovim riječima, tvrtka je pokušala naći kupca za taj projekt, ali nije uspjela. Američka kompanija Tesla je jedina koja se probila na tržište, uloživši milijarde dolara investicijskog kapitala, no tek treba ubrati cjelogodišnji profit.

VIDEO Tesla Model 3 u Zagrebu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GI
Gips
02:51 11.10.2019.

Zato šta govore o kompaniji Tesla, a ne ime ili prezime. Bilo bi prilično glupo da pišu kompanija Tesla je uložio... zašto ti je to nepremostivo za prihvatit ako tako napišu, bez razloga se nerviraš

NE
Nepokolebljiv
00:58 11.10.2019.

Nepismeni tipcine iz HINA-e uporno nastavljaju adresitari automobil Tesla imenicom ZENSKOG roda! Zasto?