Budni policajci

Dvojica Brazilaca pokušala ilegalno ući u Sloveniju

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Dvojica Brazilaca pokušala ilegalno ući u Sloveniju
28.04.2011.
u 15:34
Brazilcima slovenska policija nije dopustila ulazak u svoju zemlju pa su nakon nekog vremena krenuli kroz šumu
Pogledaj originalni članak

Jučer u podne u blizini graničnog prijelaza Pasjak policija je spriječila dvojicu državljana Brazila u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. Brazilcima, starim 33 i 29 godina, prethodno je slovenska policija zabranila ulazak u Sloveniju, odakle su namjeravali krenuti dalje prema Italiji. Nisu se obeshrabrili pa su još jednom pokušali prijeći granicu, ovoga puta kroz šumu u blizini graničnog prijelaza, no tu ih je zatekla naša granična policija i privela na kriminalističko istraživanje. Ustanovljeno je da jedan od njih, 33 godišnjak, ima zabranu ulaska u zemlje Europske unije do 2013. godine. Protiv obojice odmah je pokrenut upravni postupak te su protjerani iz Hrvatske na rok od godinu dana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.