Prometna nesreća

Dvoje poginulo u slijetanju automobila u provaliju, 1 ozlijeđen

Foto: Marko Čuljat/VLM
Dvoje poginulo u slijetanju automobila u provaliju, 1 ozlijeđen
09.06.2010.
u 08:22
Netko od trojice muškaraca vozio je u pravcu Korenice i zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio kontrolu. Vozilo je letjelo s ceste i nakon toga je desnom bočnom stranom udarilo u stablo.
Pogledaj originalni članak

GOSPIĆ -Nešto iza ponoći s utorka na srijedu na državnoj cesti 25, Gospić - Korenica, u mjestu Ljubovo, nedaleko Ličkog Osika , dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Osobno vozilo marke opel vectra karlovačke registracije, netko od trojice muškaraca vozio je u pravcu Korenice i zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio kontrolu. Vozilo je letjelo s ceste i nakon toga je desnom bočnom stranom udarilo u stablo.

Od siline udarca iz automobila izbačena su iz vozila. Kako su bili teško povrijeđeni, preminuli su na licu mjesta.

Treća osoba iz opela, Dane A. (21) iz Perušića je zadobio teške tjelesne povrede.

Tijela smrtno stradalih osoba po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Gospiću prevezena su u Zavod za sudsku medicinu medicinskog fakulteta u Rijeci, radi obdukcije i identifikacije, dok je 21-godišnjak zadržan na liječenju u Općoj bolnici Gospić.

Očevid prometne nesreće obavio je istražni sudac Županijskog suda u Gospiću uz nazočnost Županijskog državnog odvjetnika u Gospiću i stručnu pomoć očevidne ekipe Policijske uprave ličko-senjske.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
10:54 09.06.2010.

. ..kraljevina Srbije RUŠI TABLU NA MOSTU 25.MAY(ILOK)A NDH BRIŠE TABLU TITOVA(KORENICA)i ETO ODMAH DVOJE MRTVIH(ZZA OBE TABLLE). ..MOST&SAT\"NICA D.D. ..

OB
-obrisani-
18:34 09.06.2010.

Alcohol! Kad si pijan ne vozi!!!!

Avatar arcanius
arcanius
14:48 09.06.2010.

kriva je cesta i znak na kojem nisu pisale mjerne jedinice, zašto?.... evo zašto: 1. u HR su u uporabi međunarodno priznati mjerni sustav koji za brzinu koristi metre po sekundi.... na znaku je pisalo 50.... bez mjerne jedinice, pa se predpostavlja zakonom odobrena jedinica m/s.... ukoliko 50 metara u sekundi preračunamo u kilometre na sat (kako bi mogli pratiti brzinu na brzinomjeru) dolazimo do broja: 180 km/h..... sumnjam da je nevini vozač i kolateralne žrtve bili sposobni toliko brzo voziti.... 2. znak za oštar zavoj je isto manjkav..... nema mjeru poprečnog nagiba, hrapavosti kolnika, kvalitetu završne obrade, i polumjer krivine.... ja sam siguran da je sve ovo bilo jasnije napisano na ta dva znaka, unesrećenih ne bi bilo :D