"nalili" se

Dvoje maloljetnika u alkoholnoj komi primljeno u splitsku bolnicu

Foto: PIXSELL
Dvoje maloljetnika u alkoholnoj komi primljeno u splitsku bolnicu
08.01.2012.
u 12:07
DjevojCi (16) izmjereno je 3, a mladiću (17) 2 promila alkohola u krvi, opijali su se na plažama
Pogledaj originalni članak

Sve su češća opijanja maloljetnika po Dalmaciji koji se izgleda ne znaju zabaviti ako ne piju alkohol dok se ne "naliju"!

Kako doznajemo u splitskoj bolnici sve su učestaliji prijemi maloljetnika koji u alkoholnoj komi stižu u bolnicu. Najnoviji su primjeri 16-godišnje djevojke i 17-godišnjeg mladića koji su na dječji odjel KBC Split u noći na subotu smješteni zbog alkoholiziranosti.

Kako neslužbeno doznajemo napili su se u dva odvojena društva, ona na jednoj splitskoj plaži, a on na plaži u Trogiru. Djevojci je izmjereno više od 3 promila alkohola u krvi, a mladiću više od 2 promila.

Splitski liječnici, poglavito pedijatri, a i psihijatri upućuju apel roditeljima maloljetnika da više brinu o svojoj djeci i paze s kim se druže jer nažalost može se dogoditi da se iz teške alkoholne kome više ne probude.. A onda će se, kad bude kasno, na noge dignuti cijelo društvo i odgovornost će se kao ping-pong loptica prebacivati s roditelja na nastavnike, liječnike, policajce...

Treba podsjetiti da su prošlog tjedna splitski liječnici jedva spasili 17-godišnju Kaštelanku koja je zbog prekomjernog konzumiranja žestokih alkoholnih pića po trogirskim kafićima pala u alkoholnu komu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

G5
G59AGRAM
12:32 08.01.2012.

U Zagrebu roditelji tuže profesore i ravnatelja koji je ukazao što im djete radi, te su ti ljudi pred otkazom. Isključivo je to briga roditelja i dok djecu štite tkz. socijalci nema ništa od toga. to je zanemarivanje djeteta s mogučom posljedicom smrti (treba tretirati kao pokušaj ubojstva) kažnjavati i kažnjavati, ništa drugo, jer djete je lako napraviti, pa kad se vidi da to nije uvijek idila, onda se rastati i prepustiti djete ulici. Kažnjavati i ugostitelje. Mnogi kafići i klubovi u Zagrebu ugoščuju maloljetnike, osobito noću i prodaju im alkohol. A nitko ništa

OB
-obrisani-
13:18 08.01.2012.

ma tooooooo ! potičimo prodaju alkohola zanimljivo je kako nikad nisu prevezli u bolnicu nikoga u marihuana komi

FE
Felicijen
17:10 08.01.2012.

Inicijacije među odrasle su u zaostalim plemenima puno drastičnije. Ipak, zar mi idemo prema tome ?