lakše ozlijeđeni

Dvoje Austrijanaca gliserom se nasukalo pokraj Cresa

Foto: Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
Dvoje Austrijanaca gliserom se nasukalo pokraj Cresa
09.09.2013.
u 13:06
Ubrzo po dojavi pristigli su djelatnici pomorske policije koji su na ophodno policijsko plovilo premjestili austrijske brodolomce i prevezli ih u luku Cres gdje im je zbog lakših ozljeda pružena liječnička pomoć
Pogledaj originalni članak

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 14.44 sati zaprimila je poziv putem obalne radijske postaje Rijekaradio s motorne jahte ''Rugh“, koja plovi pod austrijskom zastavom, s dvoje članova posade. Riječ je o austrijskim državljanima koji su se devetmetarskim gliserom nasukali na rtu Zaglav, na zapadnoj obali Cresa, te je koordinirana akcija spašavanja preko Lučke kapetanije Rijeka i Lučke ispostave Cres o čemu je obaviještena služba ''Sea Help“ i Pomorska policija, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ubrzo po dojavi pristigli su djelatnici pomorske policije koji su na ophodno policijsko plovilo premjestili austrijske brodolomce i prevezli ih u luku Cres gdje im je zbog lakših ozljeda pružena liječnička pomoć. Istragom o uzrocima ove pomorske nezgode utvrđeno je da je vlasnik nasukanog plovila austrijski državljanin R.H. koji je i upravljao plovilom.

Odsukavanje austrijskoga glisera koji je pretrpio znatna oštećenja trupa na poziciji rt Zaglav obavila je služba ''Sea Help“, postupak odsukavanja i tegljenja bio je prilično zahtjevan zbog kritičnih oštećenja plovila koje je u 20.30 sati dotegljeno u ACI marinu Cres, gdje djelatnici Lučke kapetanije i ispostave pregledavaju oštećeno plovilo u okviru istrage o uzrocima nesreće.

>>Jedrilica s ruskom posadom nasukala se kod Tribunja

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.