Strava na magistrali

Preminula i treća osoba od posljedica sudara kod Omiša, šestero ozlijeđenih

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nesreća Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nesreća Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nesreća Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Sudar Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nesreća Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Sudar Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nesreća Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Sudar Omiš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Sudar Omiš
29.08.2016.
u 18:10
Promet je preusmjeren na cestu Žrnovnica-Gata-Omiš i Omiš-Gata-Žrnovnica.
Pogledaj originalni članak

Tri osobe poginule su u stravičnoj nesreći koja se u 15.55 sati dogodila na Jadranskoj magistrali u Krilu Jasenice, mjestu između Splita i Omiša.

Prema za sada dostupnim informacijama, nesreća se dogodila kada su se sudarili osobno vozilo u kojem su bile tri osobe te gradski autobus splitskog poduzeća Promet koji je prometovao na relaciji Split – Omiš.

Neslužbeno se doznaje da je bila riječ o frontalnom sudaru, a o kakvoj silini udaraca se radilo svjedoči i to što su dvije osobe iz vozila na mjestu poginule, dok je treća preminula u kolima Hitne pomoći na putu za splitsku bolnicu.

Ozlijeđeno je pet osoba iz autobusa i jedna iz trećeg osobnog automobila koji je također sudjelovao u sudaru, a kretao se iza automobila koji je udario u autobus. 

Zbog očevida je promet tim djelom Jadranske magistrale obustavljen u oba smjera te se odvija zaobilaznim cestama Tugare – Žrnovnica – Gata.

Nakon očevida, na koji je uz splitsku policiju izašla i dežurna zamjenica splitskog ŽDO-a, trebali bi se znati uzrok i okolnosti nesreće.

>>Posvađali se pa mu na pješačkom prijelazu kotačem prešao preko gležnja

>>Na povratku iz noćnog izlaska u nesreći poginule dvije 15-godišnjakinje. Passat se raspao

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

ST
stjepanveliki
19:24 29.08.2016.

Kada se vozite na relaciji Split-Omis i obratno morate biti svjesni da se nalazite na gradskoj prometnici jer nema dijela magistrale gdje sa jedne pa i vecinom druge strane ceste ne proteze niz stambenih objekata i obiteljskih kuca.Stoga je ogranicena brzina od 50-60 km kao u svim gradovima.U ovom slucaju po udesu vidimo da to nije ispostivano po prometnoj regulaciji i onda se dogadja tragedija kao sto je ova.Vozim tim pravcem dugih 40 godina i vidio sam na desetke tragicnih slucajeva a samo iz jednog jedinog razloga sto se nekome zurilo doci u Split ili Omis par minuta ranije.Zapamtite ovo je gradska cesta i zato oprez i po parvilima prometa.

Avatar djerkov
djerkov
18:15 29.08.2016.

Mene živo zanima kako je uspio ovako brzo voziti u gužvi kakva vlada na toj dionici? A da je vozio ne brzo, nego prebrzo, govore fotografije totalno uništenog automobila, do neprepoznatljivosti. Kako god, R.I.P. poginulima a obiteljima saučešće. Ne ponovilo se više nikad, nigdje i nikome.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
17:57 29.08.2016.

na ovoj cesti se 30 km vozi po nekoliko sati, svakodnevno su prisutne scene kako netko pukne i ide preticati aute koji stoje u koloni i tada upada u škare i pogibeljne opasnosti. Nažalost, ali nitko tko je odgovoran za prometne čepove na ovoj cesti neće nikada zbog toga odgovarati, nažalost kao ni za izgubljene živote