HUM NA SUTLI Članovi HSS-a moraju iz svog džepa platiti predizborni domjenak

Dvadeset kuna za grah i vino

08.05.2009.
u 17:27
Pogledaj originalni članak

HUM NA SUTLI - Preizborno je vrijeme, pa stranke organiziraju niz stranačkih skupova, domjenaka, piknika i druženja s građanima, biračima. U Humu na Sutli HSS-ovci organiziraju piknik za svoje članove, kojima su podijeljeni leci s programom uz obavijest da izvoje po 20 kuna.

Ovakav način organiziranja zabave za općinski HSS je tradicija. No, ovaj pu kap je prelila čašu. Dugogodišnji član HSS-a ogorčeno nas je nazvao i kaže da mu je dosta što od članova stranka skuplja milostinju. Ipak je HSS jaka stranka i ima stanačku blagajnu, kaže. Druge stranke od svojih članova ne muzu novac. Predsjednik HSS-a Huma na Sutli i načelnik općine Božidar Brezinščak Bagola kaže da se ne bune članovi stranke, nego neki drugi.

– Dvadeset kuna je dobrovoljni prilog i tim novcem će se samo dijelom podmiriti hrana i piće, grah s kobasicom i vino, a ostatak ide iz stranačke blagajne. Od članova je prikupljeno otprilike četiri tisuće kuna, a sveukupni trošak je dvanaest tisuća kuna – objašnjava. Vlasta Hubicki, predsjednica Županijskog HSS-a, u tome ne vidi ništa sporno. Rajko Jutriša (humski SDP) kaže da njihovi članovi ne trebaju skupljati novac.

Za svoje svečanosti, domjenke i skupove troše novac stranke i ono što se prikupi od članarina. Ni općinske organizacije HNS-a i HDZ-a Huma na Sutli ne traže nikakav novac od svojih članova za predizborne skupove.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr