Neprilagođena vožnja

Dva mladića automobilom se zabila u zid i poginula

Foto: Marko Prpić / Arhiv VL-a
nesreća
Foto: Pero Lovrović
Nesreća rijeka
Foto: Dragutin Šantoši
Busotina nesreca
04.10.2009.
u 10:58
Vozač je zbog neprilagođene brzine ulazeći u lijevi zavoj, izgubio nadzor nad vozilom, prešao u suprotni prometni trak i udario u zid. Oba su mladića na mjestu poginula.
Pogledaj originalni članak

OMIŠ- Ivan D. (22) i Ante B. (19) smrtno su stradali u teškoj prometnoj nesreći koja se oko 3 sata noćas dogodila u Kostanjama kod Omiša.

Prema saznanjima koje imamo prometnu je nesreću skrivio Ivan D. koji je upravljao Ford escortom, te je zbog neprilagođene brzine ulazeći u lijevi zavoj, izgubio nadzor nad vozilom, prešao u suprotni prometni trak i udario u zid.

Na mjesto nesreće brzo su izašli djelatnici hitne pomoći i vatrogasaca, no mogli su samo konstatirati kako su oba mladića preminuli na licu mjesta. Tijela su nakon toga prevezena na patologiju splitskog KBC-a gdje će se obaviti obdukcija.

Pijan usmrtio pješakinju

U Općoj bolnici Virovitica u subotu oko 19 sati, od posljedica zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17 sati u selu Bušetina preminula je pješakinja Kata L. (54). Nesreća se dogodila kada je četrdesetpetogodišnji Z.F. iz susjednog sela, zbog prebrze vožnje, automobilom uletio u desni putni zavoj, a potom je vozilom prešao na lijevu stranu i 'pokupio' pješakinju. Automobil je potom udario u stablo, a pješakinja je odbačena ne ogradu obiteljske kuće.

Pružena joj je prva pomoć, ali je u virovitičkoj bolnici poslije preminula. Policijskim očevidom utvrđen je da je vozač Z.F. upravljao neregistriranim automobilom, s 1,58 promila alkohola. Vozač Z.F. je u nesreći lakše ozljeđen, a suvozačica M.J. zadobila je teške ozljede zbog kojih je zadržana u bolnici.

Smrt na cesti i u Rijeci

Rano jutros oko 6 sati i u Rijeci se na križanju ulica Ive Lole Ribara i Save Jugo Bujkove dogodila teška prometna nesreća u kojoj je život izgubila jedna pješakinja. Policijski očevid je u tijeku.

Završio pod vlakom u Zagrebu

Jutros oko 6 sati na željezničkom nadvožnjaku Savska- Nova cesta, putnički vlak broj 5101, koji je prometovao na relaciji Zagreb- Sisak usmrtio je nepoznatu mušku osobu. Kako poručuju iz policije očevid je u tijeku, a više informacija znat će se nakon njegova završetka.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

PE
petrovve
12:58 04.10.2009.

osamdeset miliona stanovnika,ima njem.a 34,75 miliona imaju vozacku dozvolu.Grad gdje zivim ima osam mil .stanovnika....sa,o da korigiram gresku.

KD
Knez Drpimir
14:21 04.10.2009.

anica: U Njemackoj NE postoji grad sa 8mil stanovnika. Najveci je Berlin i 2.5 puta manji od te tvoje brojke...

PE
petrovve
12:45 04.10.2009.

Pazi ovo vucko.....ovdje gdje zivimi radim je sasvim normalno da moras imati odredjene sate voznje : autocestom a tako i voznja noci.Zar to nije tako i kod nas??....e onda se ne moram nicemu cudit.Necu reci da kod nas ovdje nema takvih prometnih nesreca,ali pogledajmo malo statistike u nas i sad npr.njem...vidjet ces da hrvatska prednjaciu prometnim nesrecama sa poginulima,a njem.ima osam mil.stanovnika.onda mozes mislit koliko ih ima vozacke dozvole ali vecina se pridrzava prometnih zakona.