BAHATOST Dinamova zvijezda rafalom uvreda častila sve oko sebe zbog prometnog prekršaja

Drpić policajcu: Kretenu, glup si!

Foto: Foto: Marko Prpić
Drpić policajcu: Kretenu, glup si!
23.10.2008.
u 21:06
Pogledaj originalni članak

Ne znate vi tko sam ja! Vidjet ćete vi svoje, mogli biste ostati bez posla! - riječi su kojima je “prva stražnjica Dinama” i hrvatski reprezentativac Dino Drpić (27) bahato počastio dvojicu policajaca koji su u subotu popodne stigli na intervenciju u Šestinski prilaz, kod kućnog broja 44, zbog Drpićeva ponašanja. Sve je počelo oko 15.35, na raskrižju ulica Gramača i Vince u Šestinama, gdje je jedan policajac uočio tada još nepoznatog muškarca kako razgovara na mobitel u vožnji. Nogometaš je bio u automobilu smart fortwo, a kada ga je policajac zaustavio i zatražio dokumente, počeo ga je vrijeđati.

Obavijestiti obitelj
– Kretenu, glup si! Ne radiš svoj posao, kakav to auto voziš? – otresao se na policajca. Da je šutio, prošao bi samo s kaznom od 500 kuna. Policajac je dojavio kolegama da ima problema s muškarcem kojega je zatekao u prometnom prekršaju. Stigla su dvojica policajaca iz I. policijske postaje. Obavijestili su Drpića da je uhićen zbog vrijeđanja i podcjenjivanja službene osobe, da ima pravo na branitelja i da mu se o uhićenju obavijesti obitelj. To je Drpića još više iživciralo. Podrugljivo im se nasmijao i kazao:
- Ne idem ja nikamo! Niste normalni.

Policajci su ga upozorili da se smiri, no Drpić ih je ignorirao i nastavio se smijati.

Policajcima nije bilo druge i kazali su nogometašu da će ga onda silom morati privesti u postaju. Jedan ga je službenik primio za jednu, a drugi za drugu ruku pa su ga prislonili uz haubu.

Cijelo se vrijeme otimao pa su ga policajci vezali lisičinama i silom ga posjeli u službeni automobil. Dok su se vozili prema postaji, prijetio im je da će zbog ovoga ostati bez posla. Nad Drpićem je ipak provedena prekršajna obrada nakon koje je doveden pred dežurnoga prekršajnog suca. Tamo se ponašao pokajnički i odbio je odvjetnika. Pušten je vrlo brzo, u 20.30 sati. Neslužbeno, kazao je da mu je žao zbog svega te je proglašen krivim zbog osobito drskog ponašanja na javnom mjestu vikom i galamom te zbog vrijeđanja policajaca.

Uračunato vrijeme
Zbog drskog ponašanja sudac mu je izrekao novčanu kaznu od 942,50 kuna, a za vrijeđanje službene osobe još 452,40 kune. Ukupno je to 1394,90 kuna. U kaznu mu je uračunano vrijeme provedeno od uhićenja, u 16 sati, do 20.30 sati, kao jedan dan zatvora, odnosno 300 kuna pa će morati platiti 1094,90 kuna.

Drpića je pred sudom cijelo vrijeme čekao Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, koji je, kako doznajemo, bio vrlo miran i pristojan. Je li upravo on posegnuo u džep kako bi izvukao Drpića, nije poznato. Policija je prvo zatražila zatvor za Drpića, no na presudu se kasnije nisu žalili, kao ni Drpić, pa je tako presuda odmah postala pravomoćna.

Dinamovac do sada nije prekršajno kažnjavan niti se protiv njega vodi koji drugi postupak.

U svojim osobnim podacima Drpić je naveo da mu mjesečna primanja iznose 140.000 kuna – to je točno 28 puta veći mjesečni prihod od plaće policajca.



Više o temi
Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr