UHIĆENJE Pijani D. V. u naguravanju je pao na S. U. te ga izudarao nogama

Dražen V. (19) priznao da je mlatio 16-godišnjeg dječaka koji se sada bori za život

10.02.2009.
u 10:59
Pogledaj originalni članak

Dražen V. (19) sumnjiči se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda S. U. (16) i nasilničko ponašanje prema njegovu 16-godišnjem prijatelju.

Osumnjičeni je u noći sa subote na nedjelju između 23 i 1 sat više puta napao i udario obojicu maloljetnika, zbog čega se S. U., trenutačno u stanju kome, bori za život u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Kako neslužbeno doznajemo Dražen V. je kobne noći s društvom izašao na piće u kafić Papillon na zagrebačkoj Ferenščici.

16-godišnji mladić još u komi, majka uvjerena da su ga premlatili

Teško pretučeni 16-godišnjak u komi

Tulum u skloništu
Nakon što je kafić zatvoren, društvo se uputilo prema obližnjem atomskom skloništu gdje su maloljetnici, koje poznaju iz srednje škole, slavili rođendan. Vidno pijani Dražen V. ušao je u u sklonište te se posvađao s djevojkom 16-godišnjaka kojega je kasnije napao.

Udario je 16-godišnjaka rukom, ali je zbog pijanstva izgubio ravnotežu i pao na S. U. pa su obojica završili na podu. Ni pad nije omeo razljućenog Dražena V. Odmah je ustao i ponovno napao 16-godišnjaka, ali su ga ovaj put spriječili prijatelji. Uhvatili su ga za ruke, odvojili od maloljetnika i pokušali smiriti.

Kako nije mogao udariti 16-godišnjaka, bijes je iskalio na S. U. koji je još uvijek ležao na podu. Udario ga je nogom, uzeo piće i otišao iz skloništa. Krenuo je u stan, gdje je kartao s prijateljima, a kad im je ponestalo pića, odlučio je ponovno posjetiti društvo u skloništu.

Kad je ušao, ponovno je napao 16-godišnjaka, ali ovaj put njegovi prijatelji brzo su reagirali i razdvojili ih, a kako je S. U. još uvijek bio ošamućen od prijašnjeg napada, jedan od prijatelja Dražena V. izveo ga je iz skloništa. Ubrzo mu se pridružio Dražen V. s ostatkom svojih prijatelja te su odlučili S. U. posjesti na klupicu dok se ne oporavi.

Kad su mladići zaključili da se S. U. osjeća bolje, smjestili su ga u tramvaj kojim se trebao odvesti kući, no u 3.30 sati policajci su ga u Ulici grada Vukovara pronašli kako bez svijesti leži na tlu. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kliniku za dječje bolesti, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Ne znaju napadača
O mladiću koji je njezina sina iscipelario za rođendanske proslave, majka Silvana ništa ne zna.

– Policija nam je danas javila da je dečko uhićen, ali mi ga ne znamo – kazala je danas majka. Hoće li njezin sin preživjeti, dodala je, posve je neizvjesno.

– Liječnici nam ne daju prevelike nade. Još uvijek se bori za život. Stabilan je koliko može biti, ali je i dalje kritično – rekla je.
Susjedi ne vjeruju da je osumnjičeni nasilnik

Susjedi iz zgrade u čijem se atomskom skloništu odvijao kobni tulum, o Draženu V. nisu željeli previše govoriti. – Znamo ga odmalena i ne možemo vjerovati da je on tako nešto učinio! To su izmišljotine! – uzrujano su komentirali mladićevi susjedi. Osumnjičeni Dražen V. je po završetku kriminalističke obrade odveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio zadržavanje. U nazočnosti svog branitelja i tužitelja, neslužbeno doznajemo, policiji je priznao djelo za koje se tereti.


Još uvijek u izazvanoj komi

Ravnateljstvo Klinike za dječje bolesti priopćilo je danas da je S. U. i dalje u životnoj opasnosti, u lijekovima izazvanoj komi, priključen na respirator. Dodali su da uz neophodne dijagnostičke pretrage nastavljaju s provođenjem mjera intenzivnog liječenja uz praćenje dječakovih vitalnih funkcija. Zbog komplikacija tijekom liječenja dječak je podvrgnut dvjema operacijama glave.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr