Zbog zaustavljanja

Dostavljačima zbog zaustavljanja “čestitke” od 500 kuna

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
Dostavljačima zbog zaustavljanja “čestitke” od 500 kuna
25.06.2013.
u 10:39
To je teror! Ne mogu svaki put propisno parkirati jer mjesta nema, kaže T. Stefanović iz Geme
Pogledaj originalni članak

Promet u središtu Siska u red je dovela policija čiju su djelatnost pojačali i prometni redari, no da represivno djelovanje može izazvati neželjene posljedice svjedoče sisački obrtnici. Među njima je i Tihomir Stefanović, vlasnik popularne pizzerije Gema, koji je unazad 20 godina platio bunt kazni u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Praga tolerancije - nema

“Čestitke” od 500 kuna prometni policajci mu na vjetrobranskom staklu ostavljaju - gotovo svakodnevno. Naime, u Rimskoj ulici pokraj lokala i skladišta dostavno vozilo često nema kamo parkirati zbog gužve pa privremeno zastane na obližnjem “otoku”. Ako se “plavci” toga trena nađu u blizini, tolerancije nema, a kazna ne izostane. Također, jutarnje gužve na području strogog centra ne ostavljaju mu mjesta, pogotovo u Karanjčevićevoj i Drugoj ulici pa kazne za nepropisno parkiranje dobiva i prilikom dostave gableca. Ogorčen takvim postupcima prometne policije, ovih se dana i pismom te osobno obratio načelniku Robertu Vukiću.
– To je već postao teror! Radimo 365 dana u godini, imamo između 50 i 80 dostava na dan. S obzirom na manjak parkirnih mjesta, nisam u mogućnosti baš svaki put stati propisno kako bi obavio dostavu pizze ili iskrcaj robe. Osim toga, policija kažnjava i moje dobavljače. Ljudi iz Zagreba s kojima poslujemo, zgroženi su. Djelatnici policije ne pokazuju nikakvo razumijevanje, jer ne kršim propise nego samo pokušavam obaviti svoj posao- kaže očajni T. Stefanović.

Punjenje proračuna

Nije mu jasno, ističe, zašto se obrtnicima na ovakav način samo dodatno otežava ionako loša situacija.
– Ni policija ni komunalni redari ne bi smjeli za cilj imati punjenje državnog i gradskog proračuna, već prije svega biti u službi građana i djelovati preventivno i edukativno – dodaje Stefanović. Problem s komunalnim redarima imaju i obrtnici u Kranjčevićevoj, posebice u ljekarni “kod sata”.
– Dolaze nam majke s djecom, bolesni te oni koji ne mogu hodati. Često puta djelatnice moraju izlaziti i intervenirati kod prometnih redara da ne kazne mušterije. Zaustavljanje je zabranjeno, ali neka tolerancija bi trebala postojati- kaže zaposlenica ljekarne u vlasništvu Jasne Ovanin.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.