Ispovijest ranjenog

'Došetao i ispalio joj hitac u glavu, a ja nisam mogao ništa'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
goran
Foto: Facebook
masakr (1)
Foto: Facebook
masakr (1)
22.10.2013.
u 19:27
Pet je metaka Goran ispalio u Slađanu, a jedan u Antu. Pobjegao je, a dok je policija jurila prema selu, sâm si je presudio s tri hica u dvorištu svoga doma u Krunoslavlju pokraj Donjeg Miholjca
Pogledaj originalni članak

– Pozdravio sam se sa životom i izašao. E pa nećeš! Ako u nekoga budeš pucao, u mene ćeš, a ne nju. I onda me pogodio u ruku – kazao je Ante Čolić (28) iz Đurđenovca o događaju u noći na pustoj cesti između Orahovice i Feričanaca. Ante i njegova djevojka Slađana Blažević (22) gledali su u oči naoružanom Goranu Batiniću (31), njezinu bivšem dečku.

Automobil se nije micao

Pet je metaka Goran ispalio u Slađanu, a jedan u Antu. Pobjegao je, a dok je policija jurila prema selu, sâm si je presudio s tri hica u dvorištu svoga doma u Krunoslavlju pokraj Donjeg Miholjca.

– Presreo nas je na izlasku iz Feričanaca u nedjelju oko 20 sati. Dojurio je automobil s upaljenim dugim svjetlima i nije nas htio obići. Kad nas je prošao, vidjeli smo da je to Goran. Zatvorio nam je oba traka kako ga ne bismo mogli obići – kaže Ante. Ante je izašao iz vozila i pozvao ga da “popričaju kao ljudi”. Ljubomorni Goran im je već prijetio smrću, a to je znala i policija.

 – Tražio je da ja uzmem njezin auto, a da ona pođe s njim. Rekoh mu da nema ništa od toga. Siguran sam da bi je ubio ko zeca – rekao je Ante. S Goranom bio je još jedan muškarac. Tada je iz automobila izašla i Slađana. – Ostavi nas na miru, neću biti s tobom, hoću svoj život – govorila mu je.

– Pobjesnio je na to i počeo prevrtati po prtljažniku tražeći oružje. Bježali smo prema našem automobilu, no prije nego smo krenuli, povikala je: “Ima pištolj!” – opisuje. Zapucao je za njima i pogodio je u ruku. Pištolj je, smatra Ante, imao prigušivač. Na nesreću, Slađanin se i Antin automobil nije mogao pokrenuti.

– Nešto je zakazalo. Nisam mogao ubaciti u brzinu. Tu nas je ulovio. Opet je zapucao prema Slađani. Stao sam pred njega i pokušao ga smiriti. Pogodio me u nadlakticu. Nisam više mogao ništa. Zvao sam brzo Hitnu pomoć da nju spasimo – kaže Ante. Goran je, mislili su, otišao. No, brzo se vratio. Ispalio je još jedan hitac mladoj ženi u glavu. I odvezao se. Dan prije Ante ga je prijavio jer je na svom vozilu našao urezanu poruku “Mrtav si!” Policija je napravila očevid, a pokazao im je i SMS-ove koje mu je Goran mjesecima slao. Pisao je da će ubiti Slađanu, ali i da će Ante nastradati ako se ne makne od nje. Par je u vezi šest mjeseci. Upoznali su se u svibnju u kafiću u kojem je Slađana radila kao konobarica. Čim su se sprijateljili na fejsu, Ante je dobio poruku s “čudnog profila” i upit: “Tko ti je Slađana?” Ona je znala tko ju je poslao i sve mu ispričala.

Kobnih mjesec dana

Slađana i Goran hodali su samo mjesec dana početkom godine. Zašto su prekinuli, Ante nikada nije pitao, no koliko zna, Goran tada nije bio nasilan. Ostavljeni se mladić nije mirio s prekidom.

“Cura koju najviše volim, koja mi sutra uništava život. Cura koja ti u oči može lagat, plakat i moraš joj vjerovat. Sutra ću je u oči gledat kak laže pred sudom. Cura koja se odriče svoje ljubavi i sreće zato što joj tata i stric mrze Srbe”, napisao je ispod njezine fotografije 14. listopada. Obilazio je kafić u kojem je radila, nazivao njezinu obitelj. Bojala ga se, kažu da je svjetlo moralo biti upaljeno dok je spavala.

– Prijavila ga je policiji u rujnu u Orahovici, a ja u subotu u Našicama. Očito je sustav zakazao – kaže Ante.

>> Ubio se mladić koji je pucao u bivšu djevojku i njezina dečka

>> Bolesna ljubomora: Izrešetao bivšu djevojku i njezina dečka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr