incident u varaždinskoj bolnici

Došao na šalter za hitni prijam pa kroz otvoreni prozor udario zaposlenika bolnice

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Došao na šalter za hitni prijam pa kroz otvoreni prozor udario zaposlenika bolnice
16.07.2018.
u 13:50
Muškarac tu nije stao, već je kroz prozor šaltera uskočio u unutrašnjost ambulante i ponovno udario 33-godišnjaka po glavi, prijeteći mu pritom ubojstvom
Pogledaj originalni članak

Varaždinska policija prijavila je zbog prijetnje i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede 32-godišnjaka koji je u petak napao 33-godišnjeg zaposlenika bolnice i ozlijedio ga.

Policija je izvijestila da je 32-godišnjak u petak u poslijepodnevnim satima došao na šalter za hitni prijam kirurške ambulante u varaždinskoj bolnici i kroz otvoreni prozor šaltera ključem za montiranje guma na vozilima udario po glavi 33-godišnjeg zaposlenika bolnice. Muškarac tu nije stao, već je kroz prozor šaltera uskočio u unutrašnjost ambulante i ponovno udario 33-godišnjaka po glavi, prijeteći mu pritom ubojstvom.

Daljnji su napad spriječili drugi djelatnici koji su svladali napadača i zadržali ga do dolaska policijskih službenika. Policija u izvješću dodaje da je, uz uporabu sredstava prisile, 32-godišnjak doveden u PU varaždinsku na kriminalističko istraživanje, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava zbog prijetnje i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Napadnutom 33-godišnjaku pružena je medicinska pomoć, a utvrđeno je da je zadobio površinske ozljede glave.

Policija ne navodi razlog zbog kojeg je muškarac napao zaposlenika bolnice.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić za Hinu je rekao je da o samom incidentu policijskom izvješću nema što dodati, ali se osvrnuo na sigurnost zdravstvenog osoblja.

„Što se tiče sigurnosti zdravstvenog osoblja, upravo će novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti povećati njihovu sigurnost. Naime, pojedini dijelovi tog Zakona predviđaju mnogo strože kazne za napad na zdravstveno osoblje. Takve odluke koje predviđa novi Zakon Uprava Opće bolnice Varaždin apsolutno podržava“, izjavio je Kudelić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DS
ds
14:02 16.07.2018.

To je Kajtazijev manjinac.

MO
modovisisajteMaraschino
14:07 16.07.2018.

ma i meni je jednom tako došlo, temperatura 40 (nije zbog gripe već zbog bolesnog bubrega i to se događa svakih nekoliko mjeseci), a onda mrtvo hladno kaže zaposlenica na šalteru što smo uopće dolazili niti ne pogleda papire jer po njoj to je gripa nit ju briga da li je nešto ozbiljnije... ne želimo otići i onda čekamo 4 sata! preko puta nas sjedi otac sa sinom. sin slomio nogu. čekaju još duže nego mi. nitko ne reagira nit ih zove. iskreno, da sam ja otac tog djeteta već bi nekog za vrat uhvatila... babe dolaze sa visokim tlakom (jer su zaboravile popit lijekove), njih uzimaju odmah prve jer polomljene kosti i visoke temperature nisu hitne... i onda se pitaju zašto ljudi počinju napadati zdravstvene djelatnike....

AA
aabbcc
16:05 16.07.2018.

Zaposleni na šalterima su obicno uvjezbani da dobro isprovociraju stranke i kako zaradjuju svoju placu .