Pripremaju mjuzikl

Dorica i Ivek su se jedno drugom obećali, no stigla je zločesta Katja

Foto: ALEN BRODAR/VLM
mjuzik3
Foto: ALEN BRODAR/VLM
mjuzikl
Foto: Alen Brodar/VLM
mjuzikl1
Foto: ALEN BRODAR/VLM
mjuzik2
21.12.2011.
u 12:14
Malog Luku tumači 12-godišnji Antonio Hranić iz Grdenaca, inače svirač roga
Pogledaj originalni članak

Zabočani će kao dar za Božić dobiti događaj koji će naziv tog grada podebljati na glazbenoj karti Hrvatske. Naime, učenici Osnovne glazbene škole pri Osnovne škole K. Š. Gjalskog, predvođeni profesorom tambure Draženom Vargom pripremaju mjuzikl “Zabočka priča”, što je jedan od rijetkih mjuzikala, a možda i jedini u zemlji, u kojem će sve uloge igrati učenici glazbene škole.

Dorica i Ivek

Priča u mjuziklu je ljubavna, o djevojci Dorici i dječaku Iveku. Njih dvoje su se kao djeca igrali, družili i - obećali se jedno drugome. Dorica je, međutim, otišla u grad, a u međuvremenu su i odrasli. – Ona je u gradu upoznala zločestu djevojku Katju, koja je otišla na selo jer je čula da tamo živi Ivek, i uspjela ga je obrlatiti i useliti se u njegovu kuću. Na selo se vratila i Dorica, ali Ivek ne vjeruje da je Katja zločesta. Tu je i dječak Luka koji sprema podvalu Katji, da bi dokazao njezinu zločestu narav, ali ni to nije uvjerilo Iveka. Odlaze i grofu Zabokyju, koji je također potvrdio da je Katja zločesta, pa naposljetku priča ima sretan završetak. Kakav točno, vidjet će sami gledatelji – kaže profesor Varga dodavši da ako to ne privuče publiku, ne zna što bi moglo. Osim svih svirača iz zabočke glazbene škole, tu su i vanjski suradnici, pjevači iz Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, a bubnjar je iz Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora. Od 195 učenika zabočke glazbene škole, u mjuziklu sudjeluje njih 80 te većina profesora. Malog Luku tumači 12-godišnji Antonio Hranić iz Grdenaca, inače učenik šestog razreda zabočke glazbene škole.

Pjevač - svirač roga

– Inače sviram rog, ali sada sam se prihvatio pjevanja. Nisam još, barem pjevajući, nastupao pred tolikom publikom, ali nemam tremu. Da je nastup danas, ja sam spreman – samouvjeren je Antonio. Glavnu žensku ulogu, Doricu, tumači 16-godišnja Nina Franulović iz Zagreba, iz škole V. Lisinskog, gdje pohađa treći razred teorije, a prva je godina solo pjevanja. – Inače već deset godina nastupam u ZKM-u, gdje sam već glumila u mjuziklu – kaže Nina koja bi se time voljela i profesionalno baviti u životu. Iveka glumi njezin 22-godišnji kolega Hrvoje Foretić. – Nije mi ovo prvi put, pjevam u mjuziklu "Janica i Jean" kazališta Fenix iz Rakova potoka. Ovdje je mladi orkestar, što mi se sviđa, odlični su – kaže “Ivek”.

– Ideja je bila pokazati da u Zaboku postoji glazbena škola i koji se sve instrumenti u njoj mogu naučiti svirati. Jedina prilika za tako nešto je na pokazati to nečim velikim, a kada sam ravnatelju škole Tomislavu Polanoviću predložio da to bude mjuzikl, on je bio oduševljen i odmah smo krenuli u realizaciju – kazao nam je na probi profesor Dražen Varga, idejni začetnik, dirigent, autor glazbe i aranžmana te većine tekstova. Na tekstu su surađivali i Mateja Bunčić, Bojan Pogrmilović, a na kajkavski ga je prevela Branka Vrbanec.

Inače, za sada se radi o koncertnoj izvedbi u trajanju od pedesetak minuta, a prvi nastup je 27. prosinca, u 20 sati u dvorani zabočkog kina. 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AC
actros
10:47 22.12.2011.

svaka cast takvim profesorima i nastavnicima koji su dodatno aktivni u organiziranju , pripremanju ovakvih ili slicnih nastupa,

BI
bigred1
17:58 02.01.2012.

uredništvo,koliko vama treba vremena da promijenite stranicu o zagorju? nije valjda da tražite povečanje plače.