UTAJA POREZA

Milijunska šteta: Istražuju Rumunja koji je uvozio aute iz Njemačke u Hrvatsku

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Milijunska šteta: Istražuju Rumunja koji je uvozio aute iz Njemačke u Hrvatsku
01.05.2020.
u 18:39
Okrivljeni 47-godišnjak je, osnovano se sumnja, vodio poslovne knjige društva tako da je otežana preglednost poslovanja.
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 47-godišnjeg državljanina Rumunjske i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Osnovano se sumnja da kao direktor trgovačkog društva iz Preloga od listopada 2017. do srpnja 2018. godine, nije obračunao, prijavio niti platio porez na dodanu vrijednost na stjecanje rabljenih vozila iz Njemačke u vrijednosti većoj od 7.500.000 kuna i time je izbjegao platiti porez na dodanu vrijednost te pribavio nepripadnu korist svojem društvu u iznosu od gotovo 1.900.000 kuna.

Okrivljeni 47-godišnjak je, osnovano se sumnja, vodio poslovne knjige društva tako da je otežana preglednost poslovanja, pa iz njih nije bilo moguće provjeriti poslovne događaje, financijski položaj i uspješnost poslovanja društva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.