Reakcije

DORH: Bajić nije Sanaderu darivao slike!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
DORH: Bajić nije Sanaderu darivao slike!
21.10.2013.
u 15:38
Cilj obrane okrivljenog usmjeren je na skretanje pozornosti s njega na druge osobe i samim time izbjegavanje kaznene odgovornosti
Pogledaj originalni članak

Nakon što je danas tijekom suđenja Ivo Sanader izjavio kako mu je državni odvjetnik Mladen Bajić darovao sliku, oglasilo se i Državno odvjetništvo te ponovilo kako su takve izjave već ranije demantirali.

– Nije točna izjava optuženog I. S. izrečena tijekom današnjeg iznošenja obrane da mu je Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić darovao sliku. Takvu izjavu, ranije izrečenu tijekom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, Državno je odvjetništvo opovrgnulo u priopćenju od 1. listopada 2012. kada smo objavili da Mladen Bajić nije, ni kao privatna osoba, ni kao dužnosnik državnoodvjetničke organizacije, pa tako ni kao Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske, darovao optuženiku ni jednu jedinu sliku niti je ikada bio u njegovoj kući, javljaju iz DORH-a.

 – Cilj obrane okrivljenog I. S., u kojoj neistinito tvrdi da mu je slike darovao i Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, usmjeren je na skretanje pozornosti s njega na druge osobe i samim time izbjegavanje kaznene odgovornosti. Kao što je poznato, okrivljenik nije dužan iskazivati istinu i ne može se protiv njega pokrenuti postupak ako je neistinito iskazivao, pa i kad je ta neistina očigledna, poručuju.

>> Sanader sutkinji: Vi ćete mi govoriti kako da se branim?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.