CRVENI KRIŽ

Donacije se prikupljaju tijekom cijelog dana, građani se pozivaju da prate objave

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Crveni križ i Funcuti prikupljaju donacije za stradale u potresu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Crveni križ i Funcuti prikupljaju donacije za stradale u potresu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Crveni križ i Funcuti prikupljaju donacije za stradale u potresu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Crveni križ i Funcuti prikupljaju donacije za stradale u potresu
30.12.2020.
u 12:56
Naglašavaju da su među donacijama važni i dezinficijensi za ruke, zaštitne maske i zaštitne naočale, rukavice i zaštitna odijela
Pogledaj originalni članak

Stanovnici diljem Hrvatske koji žele donirati pomoć, mogu donacije dostavljati fizički u sjedištima gradskih društava Crvenog križa, a oni koji su voljni ponuditi volontersku pomoć na službenim stranicama, mogu se prijaviti putem linka.

S obzirom da se u Petrinji, Sisku i okolici stvaraju gužve, Civilne zaštite upozorile su da se time otežava rad nadležnih službi. Sve građane koji žele pomoći novčanom donacijom uputili su da to mogu učiniti uplatom na sljedeći račun Crvenog križa:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Model: HR 00
Poziv na broj: 770
Svrha: Za žrtve potresa u Hrvatskoj


Za uplate iz inozemstva:

BIC ( SWIFT) kod: PBZGHR2X
Banka : Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, Croatia
Korisnik: Croatian Red Cross, Ulica Crvenog kriza 14, 10000 Zagreb, Croatia
Podaci o uplati: For victims of the earthquakes in Croatia

One koji žele pomoći materijalnim donacijama pozvali su da se konzultiraju s lokalnim stožerima civilne zaštite. Ključna je prijava kako bi volonteri znali gdje i kako mogu pomoći. Svi građani Hrvatske pozivaju se da prate objave Crvenog križa kako bi mogli pratiti koje su potrebne i nužne donacije za unesrećene.

Tako primjerice Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar pomoć prima kroz današnji dan do 17 sati i mole građane koji će se odazvati da doniraju prehrambene artikle - dvopek, vodu, konzerviranu hrani kao i deke i posteljinu. Na području Gradskog društva Crvenog križa Karlovac mole se građani da kroz dan do 17 sati prikupljaju higijenske potrepštine, kako za odrasle tako i ta djecu, i prehrambene namirnice. Svaki grad ima točnu lokaciju prihvata pomoći i točno naznačeno sto je nužno.

Iz Crvenog križa naglašavaju da su među donacijama važni i dezinficijensi za ruke, zaštitne maske i zaštitne naočale, rukavice i zaštitna odijela.

Donacije koje uplatite na račun UNICEF-a idu za djecu i obitelji na potresima razorenim područjima. Tim novcem će se osigurati higijenske potrepštine i zaštitnu opremu, psihosocijalnu pomoć za djecu i roditelje, podršku vrtićima i školama, podršku zdravstvenim ustanovama i socijalnim službama..

Donirati se može na web stranici https://www.unicef.hr/pomozite-djeci-pogodjenoj-potresima/ i na UNICEF-ov broj računa: HR1723600001501092524, poziv na broj 2068-98.

Također, u svim poštanskim uredima može se bez naknade izvršiti uplata na račune Grada Petrinje (HR28 2390 0011 5001 9806 9), Hrvatskog crvenog križa (HR69 2340 0091 5115 5551 6) i Hrvatskog Caritasa (HR05 2340 0091 1000 8034 0).

Ukoliko možete ponuditi smještaj ili vam je potreban isti, možete vam pomoći aplikacija koju možete pronaći ovdje ili facebook grupe - Potres Sisačko Moslavačka županija, pomoć i informacije i Pomoć stradalima od potresa u Hrvatskoj.

Najvažniju uputu Crveni križ šalje svim stanovnicima Hrvatske - u znak pijeteta, mole sve da se ostave bacanja petardi i pirotehničkih sredstava koje još više uznemiruju sve... Ta je molba na snazi do daljnjeg!

Službeni račun Državne riznice za donacije financijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa"

Donacije financijskih sredstava za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na sljedeći račun:
 
HR12 1001 0051 8630 0016 0 - Državni proračun Republike Hrvatske 
s pozivom na broj odobrenja: HR68  5444 - OIB uplatitelja



Donacije financijskih sredstava za uplatitelje izvan Republike Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke (foreign payments instructions):

Account No: HR12 1001 0051 8630 0016 0
Bank: Croatian National Bank, Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb 10000, Croatia
BIC (SWIFT) Code: NBHRHR2XXXX​
Beneficiary: Republic of Croatia - Ministry of Finance, Katanciceva 5, 10000 Zagreb, Croatia
Remittance Info – Remarks: Earthquakes aid ​

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.