KAO IZ FILMOVA

Don Fanucci 10-ak godina uzimao harač od ugostitelja s Hvara

Foto: VL
Don Fanucci 10-ak godina uzimao harač od ugostitelja s Hvara
21.08.2012.
u 17:42
Don Fanucci žrtvi je prijetio da će je prijaviti zbog buke pa je godinama dobivao novac da to ne učini
Pogledaj originalni članak

Hvarski umirovljenik P. M. (73), poznatiji kao don Fanucci, kojega je policija uhitila u trenutku kad je od ugostitelja K. K. (40) uzimao kuvertu s označene dvije novčanice od po 500 eura, u utorak je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu nakon čega je pušten kući. Državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ometanja kaznenog postupka te zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali sudac istrage Županijskog suda u Splitu to nije prihvatio. Odredio mu je mjeru opreza zabrane približavanja i kontaktiranja s oštećenikom te obvezu javljanja hvarskoj policiji. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu će se žaliti.

>>Hvarski don Fanucci uhićen kad je uzimao 1000 eura od ugostitelja

Uhićen na djelu

Oštećeni ugostitelj kazneno je prijavio iznuđivača, nakon čega ga je Općinsko državno odvjetništvo u suradnji s policijom u ponedjeljak u spektakularnoj akciji uhitilo na djelu. Ugostitelj je prijavio da ga umirovljenik, bivši zaposlenik HTV-a koji živi u blizini lokala koje vodi, reketari već desetak godina. Navodno je od njega tražio 2000 eura godišnje prijeteći da će ga prijaviti sanitarnoj inspekciji zbog buke koja dolazi iz njegovih lokala ne plati li zatraženi iznos.

Voditelj dvaju lokala godinama je plaćao harač, ali ove godine očito mu je došlo do grla te je sve prijavio Državnom odvjetništvu.

Je li don Fanucci, koji je nadimak dobio po najpoznatijem filmskom reketaru iz serijala Kum, iznuđivao novac od ostalih hvarskih ugostitelja, još nije poznato. Za sada se K. K., koji ga je prijavio, vodi kao jedini oštećenik.

Don Fanucci, kako neslužbeno doznajemo, također je u ovoj fazi postupka jedini osumnjičenik iako se u javnosti nagađalo da je tek dio šire hobotnice reketara. Trebao bi u najmanju ruku objasniti kakve veze ima sa sanitarnom inspekcijom kojom je prijetio ugostitelju.

Poprskao ga suzavcem

Don Fanucci se prije deset godina sukobio s tadašnjim voditeljem objekta La Vida Loca na ulaznim stubama svoga stana. Verbalno su se sukobili, nakon čega ga je ugostitelj poprskao suzavcem. I tada je intervenirala policija, ali je don Fanucci u tom sukobu registriran kao oštećenik. Bio je poprskan suzavcem, odbio je liječničku pomoć, samo je oprao vodom lice, a protiv voditelja La Vide Loce podnesena je prijava.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

VI
VisAVis2
18:08 21.08.2012.

Dakle stvar je potpuno jasna. Ugostiteljski objekt je pravio nedopuštenu buku, pa je radi toga ugostitelj plaćao naknadu susjedu. Znam za slučaj kada su susjedi prisilili ugostitelja da iznajmi cijelu sezonu njihove apartmane, jer su (osnovano i s razlogom) tvrdili kako ih ne mogu iznajmiti turistima zbog dugotrajne buke (lokal radi cijelu noć iako bi trebao biti zatvoren oko 22-23 h naveće) koja se iz istog lokala širi. Nije mi jasno zbog čega bi bio kriminal ako se stranke dogovore, po principu "koliko para toliko muzike". Ovdje bi se moglo govoriti o mogućoj utaji poreza, ali i to nije baš osnovano, jer ugostitelj plaća povećani porez zbog toga što mu je susjed omogućio duže radno vrijeme (i larmanje)...!

Avatar Jana
Jana
18:35 21.08.2012.

Čovjek ne spava čitavo ljeto dok drugi dobro zarađuje. 1000 eura nije puno za gazdu. Kurbin sin ga jesada prijavio kada je sezona pri kraju pa mu nije niti briga da mora prije zatvoriti.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:01 21.08.2012.

A kaj kada u budućnosti više ne bude ucjenjivao....već prijavi ugostitelja radi buke ? Tko će onda dobiti kovertu ?