Gotova u ožujku

Dogovorena strategija reforme javne uprave

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dogovorena strategija reforme javne uprave
24.02.2015.
u 08:19
Dokument koji bi trebao biti gotov u ožujku sadržavat će tri ključna poglavlja – pojednostavljenje procesa upravljanja, struktura zaposlenih te reforma samog sustava javne Uprave
Pogledaj originalni članak

Sindikati, poslodavci i Vlada na sjednici GSV-a jučer su dogovorili izradu strateškog dokumenta o reformi javne uprave koja bi se provela kroz idućih pet godina. Sve strane smatraju da je za uspjeh reforme potreban politički konsenzus, uključujući i stranke u opoziciji, piše HRT.

Dokument koji bi trebao biti gotov u ožujku sadržavat će tri ključna poglavlja –  pojednostavljenje procesa upravljanja, struktura zaposlenih te reforma samog sustava javne Uprave."Nadamo se političkom konsenzusu. Bilo bi dobro da imamo strategiju – onda bismo bili sigurni da će ona biti i provedena u praksi, a ne samo na papiru – izjavio je ministar uprave Arsen Bauk. 

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja izjavio je kako u državnoj upravi nema viška zaposlenih. – Postoji samo grozna struktura, a najkvalitetnijih ljudi nedostaje – poručio je. Dodao je kako nema ni odgovarajućeg karijernog napretka za pojedinca te da postoji devastacija stručnih i odgovornih ljudi.

>> Strategija razvoja uprave mora na doradu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:55 24.02.2015.

...jesu li dokinuli političko kadroviranje...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:55 24.02.2015.

...jesu li propisali font i veličinu slova u javnoj upravi... tako da svaka nova uprava ne uvodi nova pravila... mijenja logo, uvodi roza slova ili svijetlo siva - koja se ne vidi niti kada je toner nov...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:03 24.02.2015.

Hm, dobro je vječni sindikalist Ribić nanjušio u kom grmu leži zec, nakon godina njuškanja na državnim jaslama. Ima dr,pr, mr, sci, ko korova u kukuruzu u zapštenoj Slavoniji. Svi oni imaju stotine projekata koji se svode na otkrivanje koja je lijeva, a koja desna ruka. I tako do kraja svog radnog i životnog puta u državnoj upravi, a onda spavanje u prvom redu HAZU, ako nemaju inkontinenciju, pa sjede straga. A za stručnog referenta vulgaris, s kojim bi radili, borba nekoliko doktora krvava je i teška i ide do istrebljenja, referentića vulgarisa, naravno. I onda doktori zaključe da ne mogu ništa učiniti, jer nema tko upaliti svjetlo u znanstvenoj tami i pustiti vodu da se iz određenih prostorija ne osjeća stalno taj neugodan miris, za kojeg nitko ne zna od čega dolazi. Ali to smo mi hrvatići je bo ti nas.