Skupina iz Sigeta

Dogovor pljačkaša: “Odmah pucajte iz kalaša”

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Dogovor pljačkaša: “Odmah pucajte iz kalaša”
23.03.2016.
u 23:45
Dejanu Kostiću i petorici suoptuženika na zagrebačkom Županijskom sudu počinje suđenje jer su planirali niz pljački
Pogledaj originalni članak

“Odmah treba pucati iz kalaša, a kada se na blindi otvore vrata, vadimo ga van na pod, pa koljenom na vrat. Jedna ili dvije policijske patrole u službenim vozilima neće biti problem, no ako nas budu pratili na motociklu, jedan od nas će srušiti motorista i to tako da se u njega zaleti vozilom...”

Navedene rečenice dio su tajno snimljenih razgovora kojih se policija dokopala prateći Dejana Kostića i još pet muškaraca koji su svibnju 2015. u Zagrebu planirali prepad na blindirano vozilo za prijevoz novca. Akciju im je spriječila policija koja ih je uhitila malo prije pomno isplaniranog prepada. Kostiću i njegovim ortacima na zagrebačkom Županijskom sudu danas počinje suđenje zbog zločinačkog udruživanja, a Kostić i ostali dobro su znani policijama BiH i Srbije, ali i Njemačke, Švicarske, Austrije i Češke.

Naime, dovodilo ih se u vezu s više razbojstava u tim zemljama, a svi su i višestruko osuđivani. Iako su mediji nakon njihova uhićenja u svibnju 2015. objavili da je riječ o jednom ogranku zloglasnih Pink Pantera, specijaliziranih za krađe dijamanata diljem svijeta, policija je to demantirala. No iako nisu Pink Panteri, Kostić i ostali bez sumnje su profesionalni pljačkaši o čemu svjedoči i to da su svaki detalj prepada na blindirano vozilo dobro isplanirali.

S obzirom na to da je kod njih nađena poveća količina oružja te policijske uniforme, pretpostavlja se da su se htjeli maskirati u policajce, zaustaviti blindirano vozilo te ga orobiti. Inače, policija ih je i snimala u unajmljenim stanovima, a kamera koja je precizno bilježila sve što Kostić i ostali rade bila je skrivena u kućištu televizora. 

>>Saša Antonić, Aleksandar Tasić i Dejan Kostić planirali su veliku pljačku u Zagrebu

>>Htjeli su orobiti blindirano vozilo, a šef bande naredio je: Pucaj po svemu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar djerkov
djerkov
00:14 24.03.2016.

40 godina svakome i gotova priča. Za opomenu drugima koji razmišljaju o sličnim pothvatima.

Avatar Niškorist
Niškorist
06:38 24.03.2016.

Sigetska skupina ? jna i milicajci

MI
misvis
13:12 27.03.2016.

sad im budu sudili pet godina