Nada Šikić

Dobili smo akreditaciju za korištenje 1,85 milijardi eura za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu uključenost

Foto: MRMS
nada šikić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milivoj Špika i Nada Šikić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milivoj Špika i Nada Šikić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Nada Šikić
25.05.2016.
u 13:08
Ovom akreditacijom spriječili smo i povrat sredstava u blagajnu Europske komisije u iznosu od 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih, rekla je Šikić
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava dobilo je akreditaciju za korištenje 1,85 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda za period 2014. - 2020. za zapošljavanje, socijalnu uključenost, obrazovanje i dobro upravljanje. Ovime smo u proteklih 100 dana dokazali da znamo i možemo osigurati uspješno povlačenje europskih sredstava“ - izjavila je nakon sjednice Vlade dr. sc. Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskoga sustava.

"Ovom akreditacijom spriječili smo i povrat sredstava u blagajnu Europske komisije u iznosu od 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih. Do sada smo od tog iznosa potrošili nešto više od 78 milijuna kuna i zaposlili 3.800 mladih  putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih. Sve aktivnosti iz ove inicijative nastavljaju se i dalje intenzivno provoditi, kao i ostale mjere aktivne politike tržišta rada koje su neopravdano bile zapostavljane protekle četiri godine. U narednom razdoblju želimo prilagoditi mjere potrebama tržišta rada, a ne nezaposlene prilagođavati mjerama kao do sad", rekla je ministrica rada Nada Šikić.

>> 'Poslodavci nisu tražili povećanje kvota za sezonske radnike'

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
ante92
15:33 25.05.2016.

Ako uspiju 4 kune povući ja ću hodati na trepavicama do međugorja

DO
doktorica
13:51 25.05.2016.

njima treba promijeniti naslov-ministarstvo nerada i sustava bijednih mirovina koje udjeljuju na kapaljku.