HSP AS

Do Općeg sabora u prosincu Ivan Tepeš vršitelj dužnosti stranke

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Do Općeg sabora u prosincu Ivan Tepeš vršitelj dužnosti stranke
05.11.2014.
u 13:39
U HSP AS uvjereni su kako će Kolindu Grabar Kitarović, kao zajedničku kandidatkinju, dovesti na Pantovčak
Pogledaj originalni članak

Dva dana nakon ostavke Ruže Tomašić, do tada predsjednice HSP dr. Ante Starčević, Glavni tajnik stranke Pero Ćorić najavio je za subotu održavanje sjednice Predsjedništva HSPAS u Zadru. Prema najavi Ćorića prva točka dnevnog reda bit će preuzimanje vođenja stranke od strane v.d. predsjednika HSP AS prof. Ivana Tepeša.

Na sjednici će biti određen i termin održavanja 4. Općeg Sabora HSP AS koji će svakako biti održan u prosincu ove godine.

- Koristimo ovu prigodu da se u ime 95 posto stranačkih dužnosnika i članova stranke ogradimo od svih medijskih i politikantskih neistina i objeda kojima ovih dana obiluje hrvatski medijski prostor. Saborski zastupnik HSP AS Ivan Šimunović, te vijećnici HSP AS od Župe Dubrovačke do Iloka ostali su na tragu političkog puta koji smo zajedno započeli prije nešto više od pet godina u Bapskoj kod Iloka. Uspješan projekt očuvanja pravaštva, snaženja HSP AS kao najjače pravaške političke opcije koja ima obvezu okupiti sve istomišljenike se nastavlja bez obzira na novonastale okolnosti. Politički projekt "Pravaški kišobran“ koji je nastao zajedno sa idejom i stvaranjem HSP AS danas je življi nego ikada te smo uvjereni da će hrvatska javnost u veoma kratkom periodu dobiti dodatne informacije o "Pravaškom jedinstvu“ te zajedničkom doprinosu jačanja i snaženja Domoljubne koalicije - navodi Ćorić.

Dodaje i kako su u HSP AS uvjereni kako će Kolindu Grabar Kitarović, kao zajedničku kandidatkinju, dovesti na Pantovčak. Navodi i da se od ograđuju od raznih podmetanja i iznošenja neistina, a kao dokaz prilažu zapisnik sa 3. Općeg Sabora HSP AS, koji je predan u Ministarstvo Uprave, iz kojega je razvidno da nikakvog razgovora niti odluke o suradnji sa AECR nisu na istom raspravljene niti usvojene.

>> HSP AS: 'Vijećnici nisu otišli zbog Ruže Tomašić, nego zbog privatnih interesa'

>> Raspušten Glavni stan HSP-a AS, ostavku dali i članovi Predsjedništva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
15:12 05.11.2014.

Čoriću netko treba pojasniti koliko je 95 %.Postao je kao Milanović,što više priča veću štetu si radi.Toliko će mu članova ostati da niti HDZ-u neće više biti interesantan.